Hoewel de 2-10 uitslag van zaterdag tegen De Kikker geen florissante uitslag is, was het gezien de omstandigheden geen reden tot grote frustratie voor de mannen van De Reest. Met vier ontbrekende basisspelers en flinke trainingsachterstand voor diverse spelers, kun je niet veel meer verwachten tegen de topploeg uit Emmen.

In de eerste periode was er nog enigszins sprake van gelijk opgaand spel. De Reest creeerde kansen en had twee maal een overtal situatie. Knullig balverlies leidde echter tot een 0-2 achterstand.

Vanaf halverwege de tweede periode was duidelijk dat er geen eer te behalen viel. Invaller Maarten Fledderus wist de 1-3 nog knap op het scorebord te zetten, maar de Kikker kon vervolgens vrij uitlopen naar 1-6. De Kikker had vermoedelijk op meer tegenstand gerekend gezien de opgetrommelde analytici op de bank. De Reest miste Martijn Meijer door een blessure, Roelof Driesen door een longontsteking, Wouter de Vries vanwege verplichtingen elders en William Bijker nam slechts plaats op de bank na een hevige griep. Hij viel overigens wel in, maar had ook niet zijn gebruikelijke kracht.

Vanaf de derde periode zag de Reest het als een trainingspot en liet jeugdspelers speelminuten maken. Joshua de Vries oogstte lof met sterke verdedigende acties en zijn balvaste spel. Lars Nefkens toonde aan dat hij voldoende conditie en lef heeft om op dit niveau mee te doen. Job Voogt doet al het hele seizoen mee en wordt gezien als basisspeler, terwijl hij ook nog tot de jeugdselectie behoort. Vandaag behoorde hij wederom tot de betere spelers en ook Maarten Fledderus pakte net als vorige week een wedstrijd mee. De wisseling van de wacht kondigt zich aan en Coach Michel van den Hoofdakker benadrukte dat de huidige basisspelers nog flink hun best zullen moeten doen om hun plek in het eerste team te behouden.

Over de wedstrijd viel in aanvallende zin verder weinig goeds te melden. Willem Bisschop wist het tweede doelpunt bij te schrijven, maar afgezien van de grote inzet van Stefan Goedknegt en Richard Kamphuis was het tam en fantasieloos in de aanval. Verdedigend daarentegen lag de ploeg wel goed en had ook De Kikker moeite om het gebruikelijke niveau te halen. Al met al geen vermakelijke derby voor het trouwe thuispubliek