Met het einde van de competitie in zicht, mocht De Reest op de eerste lentedag van het jaar afreizen naar Almelo voor de fysiek zware pot tegen De Veene. Hoewel De Veene 3 plekken lager op de ranglijst staat dan De Reest, laten de uitslagen zien dat de meeste ploegen moeite hebben in het Almelose bad. De Reest bezet nog steeds een mooie vijfde positie, ondanks de drie strafpunten die het te incasseren kreeg na de knotsgekke situatie in Sneek een paar weken geleden. Winst tegen De Veene zou consolidatie van de vijfde plek betekenen. Via de periodestanden 2-0, 3-3 en 5-5, trok De Reest aan het langste eind, 8-9.

Van meet af aan was het een gelijk opgaand duel. De Veene nam qua score echter wel meteen het initiatief. Hun eerste aanval was meteen succesvol. Vervolgens wisselden kansen en persoonlijke fouten elkaar af, in een poging om tot scoren te komen. De twee uitsluitingen die De Reest mee kreeg werden niet verzilverd. Ook in de reguliere aanvallen kon De Reest nog niet tot scoren komen. De Almelose keeper was goed op dreef, wat betekende dat het niveau van afronden aanzienlijk om hoog moest. De Veene kon via een strafworp de 2-0 maken, waardoor De Reest na het eerste kwart tegen een achterstand aan keek.

Waar het net in de eerste periode nog niet gevonden was, kwamen de aanvallers van De Reest in de tweede periode beter voor de dag. Job Voogt brak de ban door de 2-1 te maken. De Veene kon vervolgens de marge nog wel terugbrengen tot 2. Maar in het restant van de tweede periode was De Reest heer en meester. Verdedigend zat het potdicht. En aanvallend trokken Kamphuis vanaf de midvoor en Flederus in een man meer situatie de stand gelijk. Tot ergernis van coach Van den Hoofdakker werd zijn ploeg na de 3-3 weer chaotisch in de passing en onnauwkeurig in de afronding, waardoor een voorsprong uitbleef. De ploeg bleef collectief en gedisciplineerd verdedigen, waardoor De Veene nauwelijks gevaarlijk werd.

Het tweede deel van de wedstrijd liet een vergelijkbaar spelbeeld zien, waarbij De Reest vooral te duchten had van de topschutter van de competitie, Patrick Freriksen. Met inmiddels maar liefst 93 doelpunten en een gemiddelde van 4.65 doelpunt per wedstrijd moést deze man beteugeld worden. Kamphuis zette De Reest voor het eerst dit duel op voorsprong door een 5 meter te benutten, maar Freriksen maakte in de direct opvolgende aanval gelijk. Driesen wist met nog 20 seconden te spelen in de derde periode De Reest wederom op voorsprong te zetten, maar Freriksen maakte in de direct opvolgende aanval wéér gelijk, 5-5.

Met nog één periode te gaan voelde De Reest dat het de bovenliggende partij was, maar dan moesten tegendoelpunten niet langer zo makkelijk vallen. Flederus tekende aan het begin van de vierde periode voor zijn tweede van de wedstrijd en de 5-6 van De Reest. Met een fantastisch afstandsschot, laag in de verre hoek, gaf hij iedereen het nakijken. Toch kon ook nu weer De Veene gelijk komen door een man meer situatie goed af te ronden en kwam zelfs op voorsprong halverwege de vierde periode. Met deze 7-6 tussenstand werd wel duidelijk dat het een dubbeltje op zijn kant zou worden. De overwinning kon beide kanten op vallen. De Reest bleef er echter in geloven en trok in de laatste drie minuten de wedstrijd naar zich toe. Midvoor Kamphuis ontpopte zich als rots in de branding voor De Reest met een hattrick in deze allesbeslissende periode. Daarnaast ontfermde hij zich na de 8-8, wederom Freriksen, over deze sterke aanvaller van De Veene, die niet meer tot scoren kwam.

De 8-9 overwinning smaakte zoet. Coach Van den Hoofdakker was tevreden. “We hebben gedisciplineerd gespeeld vanavond. Ons strijdplan had nog wel wat schoonheidsfoutjes, maar die hebben we goed gecompenseerd met collectieve inzet en beleving. We hadden de wedstrijd eerder naar ons toe kunnen trekken, want in de man meer situaties schoten we te kort. 3 uit 10 is gewoon slecht. Daar zullen we met het oog op de laatste twee wedstrijden van het seizoen aan moeten werken. Maar eerst gaan we genieten van deze verdiende overwinning.”