Afgelopen zaterdagmiddag ontving heren 1 van MZPC De Reest degradatiekandidaat Aqua ’68 uit Assen. De Reest speelt nog steeds goed mee in de competitie en vindt zichzelf terug op plek 5 op de ranglijst, wat bij de start van het seizoen de ambities was. De Assenaren bezetten vanaf de allereerste speelronde de laatste plaats in de competitie. En met alleen maar verliespartijen zal dat waarschijnlijk ook niet meer veranderen dit seizoen. Op voorhand leek het middagduel dus een formaliteit, maar Aqua ’68 had met nipt verlies van een week eerder laten zien dat het de andere ploegen in de derde klasse bond wel degelijk pijn kan doen. De ziekenboeg van De Reest is inmiddels weer leeg. Althans, alle spelers gingen weer te water. Maar Martijn Meijer is nog steeds herstellende van zijn schouderblessure, en Richard Kamphuis deed ook maar op halve kracht mee na een week lang met stevige griep op bed te hebben gelegen. Maarten Flederus en Lars Nefkens werden toegevoegd aan de spelerslijst.

Aqua ’68 begon fel aan het duel. Dit tot verrassing van de meppelers, die waarschijnlijk dachten een rustig middagje te beleven. Met veel fanatieke zwemacties wisten de mannen uit Assen de verdediging van De Reest enigszins te ontregelen, wat de mannen met de blauwe caps zo maar een paar overtalsituaties opleverde. De zieke Kamphuis nam de ploeg aanvallend bij de hand en zette eerst de 1 en later de 2-0 op het scorebord. Via een strafworp en een goed uitgespeelde contra kwam Aqua ’68 aan het eind van de eerste periode op gelijke hoogte. De Reest verdiende in het slot een uitsluiting, maar het buitenkansje werd jammerlijk gemist door Goedknegt die de bal van zijn hand liet rollen.

Het eerste deel van de tweede periode was een hele rommelige fase. Uitsluitingen aan beide kanten leidden niet tot doelpunten en het duurde tot halverwege de 2e periode voordat er wederom een score te noteren viel. Weer was het Richard Kamphuis die doel trof, na een slim en snel uitgespeeld overtalsituatie met Job Voogt. De tweede periode werd met een 3-3 tussenstand afgesloten. Dit tot ergernis van coach Van den Hoofdakker, die zijn ploeg de verdedigende taken te laconiek zag uitvoeren en aanvallend te weinig initiatief nam.

In de derde periode kwam De Reest zelfs tot twee keer toe op achterstand, maar was het de goed spelende Roelof Driesen die de meppelers tot twee keer toe op gelijke hoogte bracht. Ook Wim Bisschop gooide in deze fase van de wedstrijd de schroom van zich af en werd samen met Martijn Meijer een ware plaaggeest voor de verdediging van de Drentse hoofdstedelingen. Aan het eind van de derde periode stond het 8-5.

In de vierde periode kon De Reest het spel van de derde periode doorzetten en liep de ploeg eenvoudig weg bij Aqua ’68. Job Voogt deelde mee in de doelpunten, Kamphuis scoorde nog éénmaal en ook Arjan Hoeve pikte zijn doelpuntje mee. Het laatste woord was voor Wim Bisschop die de laatste man meer goed afrondde, 13-5.

Al met al een zakelijke overwinning voor de mannen van De Reest, die met deze drie punten de vijfde plek op de ranglijst verder versterken. De ploeg kwam als een dieseltje langzaam op gang op deze zaterdagmiddag, maar uiteindelijk bleek er geen vuiltje aan de lucht.

Volgende week moet er uit een ander vaatje getapt worden. Dan gaat de ploeg op bezoek bij EZC in Enschede. Beide ploegen vechten al jaren in een gelijk opgaande strijd mooie duels uit met elkaar. Voor handhaven van de top 5 is ook een overwinning in Enschede noodzakelijk voor de Meppeler equipe.