18 en 19 juni is het NK waterpolo onder de 13 jaar gehouden in Barendrecht. Een eindtoernooi om te bepalen welke club zich kampioen van Nederland mag noemen in de leeftijdscategorie onder de 13 jaar. De Reest heeft hiervoor een uitnodiging ontvangen aangezien zijn kampioen zijn geworden in de Noordelijke competitie.  Het toernooi was verdeeld over twee dagen, met op zaterdag de poulewedstrijden en op zondag de kruisfinales.

De eerste dag moest de Reest gelijk aantreden tegen de favoriet en organiseerde ploeg ZPB H&L uit Barendrecht. Een best pittige wedstrijd aangezien de thuisploeg veel meer traint (6x per week) dan De Reest. Na de eerste perioden van de schrik te zijn bekomen kwam de Reest meer in zijn spel en hebben ze enkele goede kansen benut. Desondanks was de uitslag 33-5 voor ZPB, de latere winnaar van het toernooi.

Ook de tweede wedstrijd beloofde een pittige strijd te worden. Er moest aangetreden worden tegen het gerenommeerde PSV uit Eindhoven. De Reest had veel geleerd uit de eerste wedstrijd en heeft laten zien zich te kunnen meten met deze topclub. Na twee perioden stond het in een gelijk opgaande strijd 4-4. Helaas bleek in de slotfase dat PSV net wat behendiger was en liep uit tot 10-7.

Na de eerste dag is het gehele team naar Dordrecht vertrokken om daar met z’n allen te overnachten in het StayOkay hotel om zich voor de finale dag op te maken. Op zondag werd er gestreden om de 5de en 6de plek. De mannen van de Reest hebben gevochten als leeuwen in deze finale en hebben zich tot de laatste minuut ingezet om tegenstand te bieden. Ondanks de 17-3 nederlaag was er veel bewondering voor de prestaties van de Reest. Er waren topteams die niet tot scoren kwam en het is goed te zien dat De Reest altijd weet te scoren. De waardering door andere teams heeft ertoe geleid dat het team de FairPlay cup heeft gewonnen. Met deze mooie beker en veel leerervaringen is het team huiswaarts gekeerd.