Op zaterdag 15 juni 2024 werd in zwembad de Slenken in de Wijk door 8 verenigingen een buitenwedstrijd gezwommen.
MZ&PC de Reest organiseerde deze buitenwedstrijd als afsluiting van het 8 kamp seizoen. Dit keer een wedstrijd met een andere spanning vooraf dan vorig jaar: toen was het verschrikkelijk warm en nu dreigde het – ook buiten het bad – erg nat te worden. Vorig jaar waren er parasols nodig, nu partytenten tegen de mogelijke regen. Gelukkig viel de regen mee. Het was wel een koude ochtend, maar dat mocht de pret niet drukken.

Beste PR voor de jongens/heren was voor Erik van Litsenburg (2009) met 133% op de 50m vrije slag in een tijd van 30.98. Bij de meisjes/dames was het beste PR voor Louise Rozema (2015) met 131% op de 50m vrije slag met een tijd van 50.90.
Er gingen ook weer medailles mee naar huis met onze zwemmers: 5 gouden, 6 zilveren en 4 bronzen.
Beide estafette teams (8x 50m vrije slag gemengd en 4 x 25m vrije slag gemengd) zwommen met mooie tijden naar de eerste plaats!

Nadat de zwemmers hun medailles in ontvangst hadden genomen werd alles weer netjes opgeruimd. De zwemmers, begeleiders, officials en alle andere vrijwilligers zorgden samen voor een geslaagde wedstrijd. Volgend jaar zal de afsluiting van het 8 kamp seizoen weer in de Wijk gezwommen worden.

Maar het wedstrijdseizoen 2023-2024 is nog niet afgelopen, er zijn tot de zomerstop nog meerdere wedstrijden te gaan:
– NJJK op 21 juni in Eindhoven, 2 zwemmers hebben zich hiervoor geplaatst;
– NK sprint op 29 en 30 juni in Rotterdam, hiervoor hebben 6 zwemmers zich geplaatst;
– Minioren jaargangfinale op 30 juni in Dordrecht, waar 1 zwemmer die zich plaatste deelneemt;
– Ook wordt op 7 juli in Emmen de finale van het sprintcircuit gezwommen, waar zwemmers van MZ&PC de Reest aan deelnemen.

Daarna sluiten de zwemmers het seizoen af met een zwemkamp op 13 en 14 juli in zwembad “de Slenken“ in De Wijk.