In een meer spannende dan goede wedstrijd hebben de waterpoloërs van De Reest een punt overgehouden aan het treffen met Proteus uit Twello. Inzet van het late zondagavondduel was lijfsbehoud. Het verschil met Proteus bedroeg 4 punten, de Twellonaren staan onder de degradatiestreep waar De Reest er een plaats bovenstaat.
Het duel, wat zich kenmerkte door strijd en onzorgvuldigheid, eindigde in het slotfase zeer bizar. Het was De Reest die 2 seconden voor tijd uit een overtalsituatie de 8-9 op het bord zette. Het laatste, fabuleuze schot van Proteus belandde echter in het net waardoor 9-9 de terechte eindstand was. Periodestanden 2-4, 2-0, 2-2, 3-3.

De Reest opende sterk in Twello. De formatie van Jan Keijzer begon in de actieve zone verdediging waarbij de midvoor van Proteus niet aanspeelbaar zou moeten zijn. Dit lukte vanaf minuut 1 waardoor De Reest het eerste doelpunt uit een goed uitgespeelde contra-aanval kon maken. Nadat Proteus de gelijkmaker liet noteren kwam De Reest op stoom. Via twee goed uitgespeelde aanvallen en een overtalsituatie stond er opeens een 1-4 (doelpunten van Meijer 2x, Verhoeff, Bijker) voorsprong op het scorebord. Daarbij kreeg De Reest nog enkele goede kansen op meer doelpunten maar werd zeer onzorgvuldigheid uitgespeeld. Proteus kon nog een doelpunt maken waardoor er met 2-4 gerust werd. De tweede periode was de minste van meppeler zijde. Doordat Proteus overging op een actieve aanval werd De Reest verder teruggedrongen op eigen helft. De zoneverdediging begon te haperen waardoor Proteus langszij kwam. In aanvallend opzicht konden de meppelers er weinig tegenover stellen: 4-4. In het derde kwart waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Tot tweemaal toe kwam Proteus op voorsprong maar was het De Reest die twee maal (Bijker, Bakker) kon tegen scoren: 6-6
De laatste periode zou uitsluitsel gaan geven. Nadat Proteus wederom op voorsprong was gekomen nam De Reest langzaam weer het initiatief over. Via een man meer situatie (Kamphuis) en een strafworp (Meijer) stonden de meppelers opeens aan de goede kant van de score. Vlak voor het signaal van de laatste minuut maakte Proteus de gelijkmaker. Een zeer spannende laatste minuut zou gaan volgen. In al de hectiek en strijd kreeg De Reest 30 seconden voor het einde een overtalsituatie. In tegenstelling tot andere wedstrijden speelde De Reest de situatie goed uit en kon Joost van der Zwan 2 seconden voor het einde met een prachtig afstandschot de 8-9 maken. De daaropvolgende slotseconden was voor Proteus te kort om nog een aanval op te zetten waardoor er van afstand geschoten zou gaan worden. Waarbij je zou verwachten dat alle Reestspelers in eigen doel gingen blokken werd dit niet gedaan en kon Proteus met een schitterend afstandschot alsnog de gelijkmaker aantekenen. Eindstand 9-9.

Ondanks het weggeven van de winst was coach Keijzer tevreden over het optreden van zijn ploeg. De ploeg speelde met bezieling en strijd en heeft de ploeg prima gespeeld onder druk. ‘De afstand met de laatste plaatsen blijft gelijk waardoor we nog steeds alles in eigen hand hebben’. Met het naderende competitieslot is het razend spannend onderaan de ranglijst. De Reest heeft vier punten voorsprong op de degradatiekandidaten en slechts een punten achterstand op de nummer 8 en 9. Komend weekend staat het treffen tegen titelkandidaat De Walvisch op het programma. Aanvang 19.30u in Bad Hesselingen.