Afgelopen zaterdag (16 november j.l.) heeft het tweede Waterbasketbaltoernooi van seizoen 2019/2020 plaatsgevonden.  Het toernooi werd georganiseerd door SC Bartje Assen in het Smeltebad te Smilde.

Aan het toernooi namen vijf teams deel: SC Bartje Assen (twee teams), GSV Roden (twee teams) en De Reest/Zwerfkei (één team). Om ca. 17:00 uur startten de eerste wedstrijden.

Hierbij het resultaat van het team van De Reest/Zwerfkei:

In de eerste wedstrijd De Reest/Zwerfkei- GSV Roden 1 ging het Meppeler team voortvarend van start. Het eerste doelpunt viel al binnen dertig seconden. Vervolgens werd nog twee keer gescoord en hiermee was de stand in de rust 3-0. In de tweede helft kreeg De Reest/Zwerfkei de smaak te pakken. Na een vierde doelpunt door De Reest/Zwerfkei volgde een tegendoelpunt van GSV Roden 1. Even later scoorde het Meppeler team drie keer achter elkaar. Het Roder team wist nog één keer te scoren, maar tot slot volgde er nog een achtste doelpunt door De Reest/Zwerfkei. Eindstand: 8-2 in het voordeel van GSV Roden 1

In de wedstrijd GSV Roden 2- De Reest/Zwerfkei stond de stand al vrij snel 1-3 Door een verdedigingsfout van een speler van De Reest/Zwerfkei kreeg Roden  een strafworp toegekend. Deze werd goed benut en hierdoor kwam de stand op 3-3. Vlak voor de rust scoorde De Reest/Zwerfkei nog één keer en hiermee kwam de stand bij rust op 3-4. In de tweede helft werd het echt spannend door het snelle spel van beide teams. Een doelpunt van GSV Roden 2 werd beantwoord met een tegendoelpunt. Met een fraai afstandsschot eindigde de wedstrijd in een overwinning voor De Reest/Zwerfkei (4-6)

In de derde wedstrijd De Reest/Zwerfkei-SC Bartje 1 scoorde SC Bartje 1 binnen de eerste minuut. Daarna was het de beurt aan het Meppeler team om de bal door de korf van de tegenstander te werpen. Na de eerste helft was de stand 4-1. In de tweede helft  scoorde het Meppeler team vijf keer achter elkaar. Eindstand: 9-2

De wedstrijd tegen SC Bartje 2 (vorig seizoen kampioen van regio Noord) beloofde een spannende strijd te worden. De Reest/Zwerfkei scoorde twee keer achter elkaar. Vervolgens kreeg SC Bartje 2 een strafworp toegekend en deze werd goed benut (2-2). Vlak voor de rust kwam De Reest/Zwerfkei nog met het antwoord: 3-2. In de tweede helft kreeg het Asser team wederom een strafworp toegewezen, maar die werd gemist. De Reest/Zwerfkei scoorde tenslotte nog drie keer. De wedstrijd eindigde in een welverdiende overwinning voor het Meppeler team (6-2)

Na twee toernooien van dit seizoen heeft De Reest/Zwerfkei (voorlopig) de koppositie overgenomen van SC Bartje 2.

Het derde toernooi van dit seizoen wordt door GSV Roden georganiseerd in het zwembad De Hullen in Roden op zaterdag 29 februari 2020.

Tekst en foto: Carla Vonk