Voor de tweede keer dit seizoen stond de ontmoeting tussen de Reest en Deltasteur op het programma. Ditmaal vond het treffen plaatsen in Kampen. De eerste wedstrijd dit seizoen won de Reest overtuigend met 8-6. Maar er werd geen gemakkelijke wedstrijd verwacht in Kampen. Deltasteur heeft een indrukkende reeks achter de rug en stond vooraf op een 4e plaats en de Reest bezette de 5e plek op de ranglijst.

In de trainingen van afgelopen week scherpte coach Michel van den Hoofdakker de tactiek aan om het aanvalsspel van Deltasteur goed te ondervangen. In thuiswedstrijd eerder dit jaar had de Reest de verdediging potdicht zitten. De verwachting was dat Deltasteur zich zou voorbereiden op deze tactiek en via inzwemmende acties de midvoor probeerde vrij te spelen. Daarnaast werd de inschatting gemaakt dat Deltasteur met meer inzet het speelveld zou betreden. Al jaren ontlopen beide ploegen elkaar weinig, maar vaak trok de Reest door met wat slimmer spel aan het langste eind. Zo ook in de eerste wedstrijd, dit tot grote ergernis van voormalig de Reest coach Jan Keijzer.

In de eerste anderhalve minuut werd de toon direct gezet. Na 30 seconden maakte Richard Kamphuis een sterke actie op de midvoorpositie en scoorde hij de 0-1. Een minuut later trok Deltasteur de stand gelijk door fraai vanuit de tweede lijn raak te schieten. Na de gelijkmaker had de Reest net als in de eerste wedstrijd de regie volledig in handen. Verdedigend was de deur op slot en aanvallend werd er goed gewacht op de kansen die zich voordeden. Met name in de omschakeling liet Deltasteur meerdere steken vallen. En zo liep de Reest via meerdere counters in de eerste periode uit naar 1-3.

In de tweede periode veranderde het spelbeeld niet. Deltasteur kreeg wel kansen, onder andere uit counters, manmeers en zelfs een strafworp. Maar de thuisploeg scoorde maar slechts eenmaal uit een counter. Voor de rest hield keeper Schuring zijn doel prima schoon en leek de wanhoop bij Deltasteur weer toe slaan. Helaas stelde de Reest daar zelf ook maar een wapenfeit tegenover. Met 2-4 halverwege was er geen vuiltje aan de lucht. Maar met een geduchte tegenstander als Deltasteur benadrukte coach van den Hoofdakker i dat het niet afmaken van de kansen zeer riskant is.

In de derde periode was het in de eerste minuten vooral een schaakspel. Door de verdedigende taken niet goed uit te voeren begon het verdedigende spel van de Reest langzaam maar zeker scheuren te vertonen. Pas na 2,5 minuut spelen werd er weer een score genoteerd in het voordeel van Deltasteur; 3-4. In aanvallend opzicht kwam de Reest er volledig niet meer aan toe. Deltasteur zette de Reest meer onder druk. En met die druk kon de Reest niet goed omgaan. Er werd fout op fout gestapeld. Zo werd de Reest regelmatig afgefloten voor een aanvallende fout, kwamen passes niet goed aan en werd er niet goed ingespeeld op spelsituaties. Zo werden bijvoorbeeld manmeersituaties niet opgemerkt en werd er direct op doel geschoten in plaats van deze overtalsituatie rustig uit te spelen. Bij Deltasteur daarentegen lukte alles, counters en schoten uit de tweede lijn vlogen in de kruising. De Reest was aangeslagen en geloofde er niet meer in. Deltasteur sloeg genadeloos toe en liep uit naar 7-4. Martijn Meijer gaf de Reest nog een sprankje hoop voor de laatste periode door een strafworp binnen te schieten; 7-5.

De laatste periode zou slechts voor de statistieken zijn. Hoewel 7-5 geen onoverbrugbare afstand hoeft te zijn. Maar de Reest was met name mentaal zichtbaar moegestreden. Deze wedstrijd was er blijkbaar één teveel voor de eerste seizoenshelft. Deltasteur speelde als morele winnaar en bracht de score naar 9-5. Richard Kamphuis en gastspeler Tim Hillen deden gelukkig nog wat terug zodat de 10-7 einduitslag iets dragelijker was.

Coach Michel van den Hoofdakker wond er geen doekjes om. “Hebben we terecht verloren? Ja en nee. Nee we hebben niet verloren omdat de tegenstander zoveel beter is, dat was tot halverwege ook duidelijk zichtbaar. Maar we verliezen wel omdat de tegenstander er gewoon meer geloof in had en er wel hard voor gewerkt heeft.