Na de gevoelige tik in de laatste wedstrijd, uit in Drachten tegen Dragor herstelden de waterpoloërs van De Reest zich in de thuiswedstrijd tegen ZPC De Hof. Na een moeizame start kwam er 11-5 op het Meppeler scorebord te staan. De Reest moest het doen zonder de geblesseerde Maarten Flederus. Rutger Verhoeff en Geert Talsma konden gelukkig wel weer aansluiten. 

Net als in de eerste wedstrijd deze competitie, wilde De Hof er direct een fysieke wedstrijd van maken. Alleen wist Wout Zeegers in de eerste minuut al vrij te komen en schoot de bal strak in de kort hoek en maakte de 1-0. Na een uitgespeelde man meer kwam de Hof op 1-1. Joshua de Vries kon uit een man meer hard in de korte hoek raak schieten en tekende zo voor zijn eerste doelpunt van de avond. De Reest had moeite om de aanval van De Hof onder controle te krijgen. Hierdoor maakte De Hof nog voor het einde van de periode 2-2.   

De tweede periode begon De Reest sterk. Waarbij in de eerste periode de combinaties net niet lukten, lukte nu alles. De bal ging snel rond en daardoor kon de sterke meppeler midvoor Joshua de Vries 4 keer achter elkaar vrijgespeeld worden. Voor de topschutter van de Reest een koud kunstje waardoor de Reest de voorsprong pakte, 6-2. Aan het eind van de periode vergrote De Reest de stand nog meer door doelpunten van Richard Kamphuis en Wout Zeegers 8-2.  

In de derde periode kon de Reest het sterke spel van de 2e periode vasthouden. De Hof opende nog wel de score in de periode na het uitspelen van een man meer. Maar de Reest gooide het tempo omhoog en dat kon De Hof niet bijhouden. Dat resulteerde in mooie aanvallen waarbij Geert Talsma kon binnen schieten na dat er 2 uitsluitingen waren aan de kant van de Hof. Daaropvolgend kwam Bart Crouse tot scoren uit een snelle contra, eindstand periode 3 11-3.  

In de 4e periode was de wedstrijd gelopen. Aan de kant van de Reest wilde iedereen nog scoren, waardoor de ploeg vergat als team de oplossingen te vinden. Dat resulteerde in talloze schoten die over en naast gingen. De Hof pakte de laatste periode beter op en kwam met 2 doelpunten nog een beetje terug tot 11-5. 

Na de wedstrijd was de reactie van coach Flederus “we hebben drie periodes fantastisch gespeeld en de laatste gaan we teveel voor eigen kans en verzuimen we verder uit te lopen. Dat is op zich jammer, want we blijven strijden voor plek 3. Die plek zou maar zo eens beslist kunnen worden op doelsaldo.” 

Volgende week staat de uitwedstrijd in Tubbergen op het programma. Eerder dit  seizoen werd er met 10-7 gewonnen van de heren van VKC, maar de wedstrijd in het smalle bad van Tubbergen is altijd een lastige wedstrijd voor de heren uit Meppel.