In de landelijk derde klasse bond van de waterpolocompetitie stond dit weekend weer een ware kraker op het programma. De waterpoloërs van De Reest, positie 5, gingen op bezoek bij de Hof uit Markelo (4e). Een paar weken geleden verloor de Reest een vergelijkbare kraker om een plek in de subtop van Nunspeet. De Meppelers spelen tot dusverre een prima seizoen, maar coach van den Hoofdakker had al zijn pijlen erop gericht om de 4e plek op de ranglijst te bemachtigen.

De Hof was voor de Reest een onbekende ploeg en dus was de verdediging extra alert. En niet onterecht want de Hof bleek op meerdere posities over gevaarlijke spelers te beschikken. Door het alerte verdedigen kon de Hof in de eerste periode weinig gevaar brengen en wist de Reest een 1-2 voorsprong te nemen. Job Voogt tekende voor de 0-1. Martijn Meijer was met de 1-2 het eindstation van de perfect ingestudeerde manmeer.

Ook in het begin van de tweede periode was de Reest de bovenliggende partij. Met name door veel beweging dwong de Reest de thuisploeg tot het maken van fouten. Martijn Meijer scoorde wederom een manmeer ; 1-3. Na een aantal moeizame seizoenen door onder andere blessures lijkt de meppeler topschutter (18 doelpunten) dit seizoen weer helemaal terug te zijn op zijn oude niveau.

Maar ineens halverwege de 2e periode raakte de Reest geheel uit het niets in een vrije val. Teveel aanvallend teveel risico’s en het verzuim om collectief terug te verdedigen waren de oorzaak. Zo verdween de voorsprong dan ook langzaam en zeker. Gevolg was dat de Reest halverwege de wedstrijd  5-3 achter stond. In de voorbespreking had coach Michel van de Hoofdakker er op gehamerd dat dit scenario absoluut niet mocht gebeuren. Een ruime achterstand zou fataal zijn.

De opdracht voor het vervolg was om geen verdere schade op te lopen. De Reest pakte deze missie goed op. Dat de Reest collectief sterk speelt is geen toeval meer, maar wordt door de ploeg zelf nog wel eens als verrassend ervaren. De Meppeler hoofdmacht moest aan het begin van het seizoen het verlies van twee spelers opvangen. Met het inpassen van Maarten Flederus, Joshua de Vries, Rutger van den Hoofdakker en Walter van Dongen zijn de puzzelstukjes goed gelegd. In combinatie met de geroutineerde basis is de Reest een complete ploeg. Onder aanvoering van de hardwerkende Roelof Driesen en Wouter de Vries kwam de Reest weer beter in positie. Job Voogt schoot vanuit een manmeer de aansluitingstreffer binnen en Richard Kamphuis noteerde de 5-5. Hoewel de derde periode ijzersterk was van de Reest, behield de Hof met 6-5 de leiding. Onnodig want de Reest had enkele opgelegde kansen moeten afronden.

In de vierde periode trok de Reest de goede lijn door. Wederom Job Voogt scoorde. Vanuit een counter taterde hij de bal snoeihard in het doel; 6-6. De Reest behield duidelijk rust en overzicht. De Hof was veel meer zoekende en nerveuzer. Het geduld van de Reest kwam prachtig uit in een afgeronde manmeer  Routinier Rutger van den Hoofdakker bewaarde goed het overzicht in de chaos en knalde de bal in de kruising waardoor de Reest een 6-7 voorsprong nam. Kansen waren er volgens over en weer. De Hof pakte de 7-7.Maar de Reest had duidelijk zijn vizier gezet op 3 punten en vooral de 4e plek. De counterende Martijn Meijer verraste met een geweldig schot de verdediging van de Hof. Met nog 1 minuut te spelen stond de Reest met 7-8 voor.

De Hof werd nog een aantal keer gevaarlijk maar de Meppeler verdediging hield stand. Onder andere keeper Martijn Schuring maakte een aantal opgelegde kansen van de thuisploeg onschadelijk.

De euforie in het Meppeler kamp was na afloop groots. “Wederom een klasse mentaliteit jubelde coach Michel van den Hoofdakker en 3 punten mee huiswaarts. Bijna halverwege het seizoen op een 4e plek staan is grote klasse”.