De heren van de Reest moesten voor hun laatste wedstrijd van dit seizoen afreizen naar Almelo. De thuiswedstrijd tegen de heren van de Veene werd verloren, dus was er wat goed te maken. Voor de tweede keer dit seizoen was de complete selectie aanwezig. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig om revanche te nemen.

De Reest begon sterk, Richard Kamphuis kwam als eerste op het scoreformulier door een sterke midvoor actie binnen te schieten. Ook Bart Crouse kon binnen schieten nadat hij slim was weggezwommen en maakte de 0-2. Het fysieke spel van de Veene werd bestraft met een vijf meter. Dit buitenkansje werd benut door Kamphuis, die hard binnen schoot en de 1-3 maakte.

In de tweede periode hadden beide teams het lastig om tot een schot op doel te komen. Kamphuis liet nog maar eens zien hoe goed hij is op de midvoor door nog 2 keer binnen te schieten, en zette daarmee de Reest op een 1-5 voorsprong. In de laatste minuut van de periode kon de Veene nog wel wat terug doen waarmee de tweede periode werd afgesloten met een stand van 3-6. 

In de rust kwam coach Flederus met het advies om niet mee te gaan in het fysieke spel van de Veene. “Blijf rustig ons spel spelen en laat zien dat ze je beet pakken.” Het advies van de coach werd opgevolgd en Job Voogt kon hard binnen schieten nadat hij zichzelf de ruimte gaf om uit te halen. Na meerdere uitsluitingen aan beide kanten golfde het spel heen en weer. Wederom was Kamphuis het eindstation van een manmeer en kon hij gemakkelijk binnen schieten, 5-8. Ook Walter van Dongen kreeg de ruimte om uit te halen, hij liet die kans niet onbenut en schoot binnen. Eindstand van periode drie; 6-10.

In de laatste periode had de Reest het zwaar. Door het fysieke spel van de Veene kwam het aan beide kanten tot weinig kansen. Gelukkig lag Voogt goed op te letten en wist hij de bal te ontfutselen op de middenlijn. Hij kon vrij door zwemmen naar het doel van de Veene, om vervolgens hard binnen te schieten; 7-11. In het restant van de laatste periode kwam de Veene nog twee keer tot scoren, waarmee de eindstand op 9-11 kwam. 

Na de wedstrijd was coach Flederus tevreden. “Wat een heerlijk gevoel. We hebben als team gevochten voor deze overwinning. We hebben ons gerevancheerd en het seizoen mooi afgesloten.”

Voor de mannen van de Reest zit het er voor dit seizoen op. Plek drie op de ranglijst is veilig gesteld. En daarmee is de doelstelling van dit jaar behaald.