Na de overwinning van vorige week mochten de heren van de Reest dit weekend aantreden in Enschede tegen EZC. De Reest moest het stellen zonder de zieke Rutger Verhoeff, de geblesseerde Bart Crouse en topscorer Joshua de Vries. De Vries stond dit weekend voor een grote sportieve uitdaging, namelijk 60 kilometer hardlopen op Texel, waardoor de wedstrijd van zaterdagavond helaas niet haalbaar was. Gelukkig kon jeugdtalent Bram Karsten de heren versterken.

De Reest begon slordig aan de wedstrijd. Menig pass werd niet goed gegeven, waardoor het aanvallende spel niet tot uitgespeelde kansen leidde. Na een uitsluiting van Maarten Flederus kon EZC als eerste scoren. De Reest wist pas in de vierde minuut van de periode het net te vinden. Wout Zeegers kon hard binnen schieten nadat hij zich slim had vrij gespeeld. Het spel bleef heen en weer gaan en alleen EZC wist er nog een te maken: 2-1.

De Meppelers hadden het ook in de tweede periode lastig met het verdedigende spel van de Enschedeërs. De gehele periode kwam de Reest niet tot scoren. Dat kon helaas niet gezegd worden van EZC. De Enschedeërs kwamen vier maal tot scoren en zette de ruststand op 6-1.

In de rust vertelde coach Flederus dat er meer rust moest komen in het aanvallende spel. “Blijf de bal rond spelen en schiet vanuit de beweging,” was het advies. Mika Dekker was de eerste die het advies van de coach volgde. Dekker kon raak schieten na een goede één-twee en zette de 7-2 op het scorebord. EZC bleef in de zone terug zakken maar Dekker zag een gaatje en schoot ook zijn tweede van de avond binnen: 8-3.

In periode vier kwam de Reest eindelijk tot leven. Geert Talsma en Wout Zeegers zorgden ervoor dat het gat werd verkleind naar 8-5. Maarten Flederus zorgde er met een bekeken balletje voor dat de Meppelers nog kans hadden op een gelijkspel. Na nogmaals een manmeer kon uiteindelijk Richard Kamphuis vrij worden gespeeld. Hij scoorde de 9-7. Met nog minder dan een minuut te spelen kreeg de Reest weer een manmeer mee. Met nog 25 seconden op de klok schoot Dekker de 9-8 op het scorebord. Helaas kon EZC de bal makkelijk in bezit houden waardoor de eindstand op 9-8 uitkwam.

Coach Flederus na de wedstrijd: “We beginnen weer slordig. Het gat wat we hebben opgelopen in de eerste twee periodes konden we niet meer inhalen. Maar we blijven strijden en we spelen nog bijna gelijk.”

De volgende wedstrijd wordt op 6 april gespeeld in bad Hesselingen. De heren van Nunspeet zijn dan de tegenstander. Het eerste fluitsignaal zal rond 20:25 klinken.

Met dank aan Foto door Kurt Blom, Blomm Media voor het maken van de foto’s.