De Reest heeft afgelopen zondag in een doelpuntrijk duel verloren van middenmotor EZC. In een wedstrijd waar de meppelers continue achter de feiten aanliepen kreeg De Reest geen grip op het goede positiespel van EZC en de messcherpe contra-aanvallen. Periodestanden: 5-2, 3-3, 6-1, 2-5 maakte het tot een 16-11 eindstand.

Vanaf de eerste minuut zette EZC de toon. Via een gecombineerd aanvalsspel wilde de Enschedeers de zoneverdediging van De Reest omzeilen. Dit lukte deels omdat De Reest ver terugviel op eigen helft en de ruimtes klein probeerde te houden. Toch was het EZC die gaandeweg de eerste periode meer grip kreeg en uitliep naar een 5-2 voorsprong. In de tweede periode weinig verandering. EZC dicteerde en De Reest kwam er af en toe gevaarlijk uit. Aan beide kanten werden nu de kansen gemaakt en stond er na de tweede periode een 8-5 tussenstand op het bord.
De derde periode zou uiteindelijk het breekpunt worden. De Reest schutterende de eerste anderhalve minuut opzichtig en liep EZC vrij eenvoudig uit naar een 14-5! voorsprong. Met name de manier waarop De Reest terugverdedigde was ronduit slecht. Er werd door verschillende spelers gefocust op hun directe tegenstander waardoor EZC erg eenvoudig gebruik kon maken van de weggegeven ruimte. Pas nadat de 14-5 gescoord werd kon De Reest eindelijk wat terugdoen.
Pas in de laatste periode gooide de Reest het juk van zich af. Mede omdat EZC de teugels wat liet vieren kon De Reest in aanvallend opzicht eindelijk wat klaarspelen. Via enkele mooi uitgespeelde aanvallen werd er alsnog met een goed gevoel de wedstrijd afgesloten op 16-11.
Doelpunten kwamen op naam van Eelco Bakker 3x, Richard Kamphuis, Martijn Meijer, Arjan Hoeve, Rutger van de Hoofdakker allen 2x

Na afloop was de conclusie bij coach Jan Keijzer duidelijk; ‘ het leek op sommige momenten op een zomeravond potje. Ondanks dat we de derde periode eenvoudig zijn weggespeeld hebben we in de vierde periode toch nog wat goedgemaakt door mooi doelpunten te maken. Wel een groot compliment voor invallers Paul Jaspers en routinier Rutger van den Hoofdakker om op een prachtige dag als deze toch mee te willen spelen. Wat betreft de competitie was Keijzer duidelijk; Het is mooi geweest voor dit seizoen’.
Volgende week speelt De Reest haar laatste wedstrijd tegen middenmotor OZPC. Inzet is om plaats 8 veilig te stellen.