Afgelopen zaterdag ging De Reest heren 1 op bezoek bij rode lantaarn drager De Hof uit Markelo. De meppelers hadden nog niet eerder tegen deze tegenstander gespeeld dit seizoen. De statistieken wezen uit dat De Hof weliswaar de laatste plek op de ranglijst bezet houdt, maar het merendeel van de wedstrijden slechts met enkele doelpunten verschil verliest. Na de zinderende start van de tweede seizoenshelft, was De Reest de afgelopen twee wedstrijden minder fortuinlijk. Met name het afronden van de kansen was bij die wedstrijden het probleem. Tegen De Hof stond er dus een heel ander affiche op het programma. Tegen de hoger genoteerde teams kunnen de meppelers onbevangen spelen, nu was het De Reest aan zijn stand verplicht om de tegenstander te verslaan. Coach Michel van den Hoofdakker instrueerde zijn ploeg dan ook om de tegenstander vanaf het allereerste moment onder druk te zetten en niet het gevoel te geven dat er iets te halen viel.

In de eerste periode pakte die opdracht vrij goed uit. De Reest was dwingend in de aanval en had in de verdediging de controle. Dit resulteerde al snel tot twee keer toe tot ongeoorloofd spel van de thuisploeg en dus een manmeer situatie voor De Reest. Uiterst onzorgvuldig sprong De Reest met deze buitenkansjes om. De bal ging veel te langzaam van hand tot hand, kwam regelmatig op het water terecht en de schoten waren niet verrassend genoeg om tot scoren te komen. Halverwege de eerste periode was het wel De Reest die voor het eerst tot scoren kwam. Joshua de Vries verrasste zijn tegenstander met een goede inzwemmende actie en werd op maat bediend door Richard Kamphuis, 0-1. In het verloop van de eerste periode wist De Hof gelijk te maken in een goed uitgespeelde tegenaanval. De Reest kreeg wederom de mogelijkheid om via een manmeer situatie tot scoren te komen, maar faalde opnieuw.

In de tweede periode had De Reest wederom het betere van het spel. Via opnieuw Joshua De Vries werd het 1-2. De Hof wist nog wel gelijke tred te houden door direct de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Ook het andere talent, Bart Crouse, liet van zich spreken en voegde zich bij zijn leeftijdsgenoot als doelpuntenmaker. Na een mooi uitgespeelde tegenaanval draaide Bart zijn tegenstander dol en verschalkte de keeper op magistrale wijze, 2-3. De Hof haperde zichtbaar en was in deze fase van de wedstrijd duidelijk de mindere ploeg. Midvoor Job Voogt was tot op dat moment nog nauwelijks goed in stelling gebracht, maar uiteindelijk werd hij dan toch goed aangespeeld. Job versloeg zijn directe tegenstander en joeg de 2-4 tegen de touwen. De Reest ging vrolijk door met aanvallen en kreeg legio kansen op 2-5. Jammer genoeg waren de meppelers niet bij machte om het krachtverschil om te zetten in doelpunten. Toen De Hof een keer opportunistisch ging spelen door met een man minder te verdedigen en daar succesvol de 3-4 mee scoorde, begon de thuisploeg uit een ander vaatje te tappen. De Hof had door dat De Reest te onzorgvuldig was en geen overzicht behield in de eigen aanval. Consequent bleef De Hof opportunistisch counteren en gaf zo De Reest het nakijken. De 2-4 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en aan het eind van de tweede periode stond de Hof zo maar met 5-4 voor.

Het gedurfde spel van De Hof smaakte duidelijk naar meer, want ook in de derde periode ging de ploeg hiermee door. De Reest kreeg de rust maar niet in de ploeg, grossierde in onnodig balverlies in de eigen aanval en kwam er daardoor steeds achteraan in het verdedigen. Dit speelde De Hof volledig in de kaart. Naast vele doelpunten in de tegenaanval, viel ook de ene strafworp na de andere omdat de verdedigers van De Reest hun tegenstander steeds in de rug aanvielen. Tot vorig seizoen mocht dit, maar inmiddels zijn de spelregels aangepast dat je een speler in scoringspositie niet meer aan mag pakken. Onder andere door drie strafworpen in de derde periode liep De Hof uit naar 10-5. Alleen Job Voogt had voor De Reest het net gevonden. Nadat De Reest zelf een strafworp mee kreeg en Maarten Flederus voor de 10-6 zorgde, was het voor coach Van den Hoofdakker het moment om een time-out aan te vragen. De tactiek werd omgezet om de achterstand van 4 doelpunten toch nog in te lopen. Dit lukte nauwelijks, want de onrust bleef in de ploeg. De Hof kreeg wederom twee strafworpen vrij vlot achter elkaar, waarop keeper Schuring 1 keer redding bracht. Via Job Voogt bleef het verschil van 4 op het scorebord staan.

Na de dramatische derde periode moest De Reest alles op alles zetten om alsnog een overwinning uit het vuur te slepen. Gelet op het niveauverschil geen onmogelijke opgave. Toen Richard Kamphuis aan het begin van de vierde periode de 11-8 maakte, was De Reest goed op weg. De ploeg bleek echter te gretig in het afronden van halve kansen en mogelijkheden, waardoor De Hof optimaal in stelling werd gebracht in de tegenaanvallen. Tot twee keer toe wist De Hof vlak achter elkaar te scoren en zo het scoreverschil weer op vijf te zetten. Met nog slechts 2 minuten te slepen was het inmiddels een bijna onmogelijke opgave om alsnog te winnen. De Reest probeerde het nog wel en via Wouter de Vries en twee keer Maarten Flederus kwam De Reest met 13-11 nog dichtbij, maar een resultaat zat er helaas niet meer in.

Na de prachtige reeks in de maanden december en januari, verloor De Reest afgelopen zaterdag de derde wedstrijd op rij. Inmiddels is de ploeg terug gezakt naar plek 6 op de ranglijst. De eerstvolgende wedstrijd is pas op 7 maart. Dan ontvangt De Reest Nunspeet in bad Hesselingen. Ook een laagvlieger, waar De Reest in de eerste wedstrijd van het seizoen jammerlijk van verloor. De ploeg heeft dus een paar weken de tijd om orde op zaken te stellen, maar is alvast gewaarschuwd en zal uit een ander vaatje moeten tappen voor een resultaat.