Na de thuisoverwinning van afgelopen week op de heren van Trivia, stond deze week de altijd lastige uitwedstrijd tegen Neptunia uit Sneek op het programma. Ook deze keer reisde de selectie compleet af naar zwembad It Rak. Coach Flederus was dan ook goed gestemd.

Het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten. Joshua de Vries opende de score door hard raak te schieten en de 0-1 op het scorebord te zetten. Neptunia bleek vanaf het begin een geduchte tegenstander en ook zij konden tot scoren komen en maakten de 1-1 en de 2-1.  De Vries trok de score weer gelijk en ook Job Voogd vond het net en zette de Reest weer op een 2-3 voorsprong. Toch bleef Neptunia dicht bij en bleef het de Meppelse verdediging onder druk zetten met succes. Nadat Bart Crouse een manmeer hard binnen schoot was de stand na de eerste periode, 4-4.

In het begin van periode twee maakte Mika Dekker uit een manmeer de 4-5. Neptunia bleef bij en maakte tot 2 keer toe de aansluitingstreffer, nadat Richard Kamphuis ook het net had gevonden met een uitstekende midvoor actie; 6-6.  Vlak voor het einde maakte de Vries zijn derde van de avond en zette de ruststand daarmee op het scorebord 6-7.

Ook in de derde periode begon de Reest goed. Kamphuis kon zijn tweede van de avond binnen schieten nadat hij werd gevonden met een slimme pas. Crouse vond het net nadat hij de bal ontving en in een keer uithaalde in de korte hoek. Daarmee kwam de Reest op een 6-9 voorsprong en leek het gat geslagen te zijn. Maar het fysieke spel van Neptunia begon de mannen uit Meppel te frustreren. In twee minuten tijd kreeg de Meppelse verdediging vier doelpunten te verwerken. Waardoor de voorsprong in een keer werd omgezet in een achterstand 10-9. De Vries kon nog wat terug doen op de midvoor en schoot voor de vierde keer hard binnen. Eindstand periode drie: 11-10.

Coach Flederus hamerde voor de vierde periode erop dat we ons eigen spel moesten blijven spelen. Ga niet mee in het fysieke spel van Neptunia en blijf rustig spelen, was het advies. Ondanks de vele kansen die de Reest kreeg was het Neptunia die na vier minuten in de laatste periode als eerste tot scoren kwam en daarmee het gat vergrootte tot 12-10. De Meppelse mannen bleven het lastig houden met het fysieke spel. Na een uitsluiting aan de kant van de Reest kon Neptunia de 13-10 binnen schieten en met nog maar anderhalve minuut op de klok was het gat te groot om nog een overwinning uit het vuur te slepen. Maarten Flederus kon vlak voor tijd nog wel wat terug doen en zette de eindstand op het scorebord 13-11.

Na de wedstrijd overheerste de teleurstelling van het verlies. Coach Flederus: “Jammer dat we hier puntverlies lijden. Als we ons eigen spel blijven spelen maken we het onszelf veel makkelijker”. Volgende week zaterdag staat er wederom een zware pot waterpolo op het programma, de heren van SGHA uit Heerenveen komen op bezoek in bad Hesselingen. De wedstrijd begint om 20.15