De waterpoloërs van De Reest mochten tegen Deltasteur de 2e seizoenshelft starten. De Reest kwam uit de winterstop op de 4e plaats en Deltasteur op de 9e plaats. Vooraf was de Reest favoriet aangezien de Reest de thuiswedstrijd wist te winnen met een 14-9 eindstand. Na weken afwezigheid door een gebroken vinger sloot Bart Crouse weer aan in de selectie en Mika Dekker sloot ook weer aan na een liesblessure. Daarnaast was Marcel Van Tilburg ook weer aanwezig als assistent coach. Voor Geert Talsma kwam de wedstrijd te vroeg, daar Talsma nog op de latten stond. 

De Reest had zich voorgenomen om het fysieke spel van Deltasteur van meet af aan de kop in te drukken met een full press. De tactiek van de Reest pakte goed uit. Wout Zegers wist al na 30 seconden raak te schieten. Wout eindigde de eerste seizoenshelft sterk met veel doelpunten en pakte die vorm direct weer op. Daaropvolgend had Deltasteur niet lang nodig om op gelijke hoogte te komen. De periode verliep rommelig met veel balverlies en miscommunicatie in het aanvalsspel van de Reest. Beide ploegen kwamen tot scoren alleen wist de Reest de voorsprong aan het eind van de periode te pakken. Rutger Verhoeff kon van zijn verdediger los komen en schoot verwoestend raak, 4-2. 

In de 2e periode had de Reest steeds meer moeite met de defensieve tactiek van Deltasteur. Hierbij speelde Deltasteur een sterke zoneverdediging, waardoor de topschutters van de Reest niet in het spel voorkwamen. De doelpunten moesten uit de tweede lijn komen. Ondanks de sterke verdediging van Deltasteur kon De Reest toch uit die tweede lijn tot scoren komen. Ook werden de nodige afstandsschoten gemist. Joshua de Vries opende in de tweede periode met een sterke individuele actie de score, 5-2. Hoewel De Reest aanzienlijk sterker was dan Deltasteur, kon het de thuisploeg niet van zich afslaan. Deltasteur kwam steeds terug en dat zorgde voor een spannende wedstrijd. Walter van Dongen zwom voor het eerst in zijn leven een contra en verzilverde deze met een geweldig doelpunt. Voor het eind van de periode scoorde Deltasteur en dat maakte tussenstand halverwege 6-8.

De derde periode is statistisch gezien doorgaans de minste periode van De Reest. Dat bleek ook in deze wedstrijd weer. Deltasteur opende namelijk direct de score en maakte daarmee de aansluitingstreffer 7-8. De Reest kon zich op tijd herpakken. Na een goed uitgespeelde manmeer, voorafgegaan door een tactische time-out van coach Flederus, noteerde Richard Kamphuis de 7-9. Ook ditmaal wist Deltasteur nog voor het eind van de periode te scoren 8-9.

In de 4e periode raakte de energie op bij beide ploegen. Het spel werd steeds fysieker en dat was in het voordeel van Deltasteur. Alleen in de verdediging stond de Reest als een huis. Zelfs na een uitsluiting van keeper Sander van Dongen kon de Reest de verdediging gesloten houden. Richard Kamphuis sloot de wedstrijd af met een sterke midvoor actie waarmee de eindstand op het scorebord kwam 8-10.

Na afloop complimenteerde Flederus zijn ploeg met de vertoonde inzet. “We waren bij fasen veel te slordig in ons aanvalsspel, maar verdedigend lag het goed vandaag. Onze manmeer had wel wat beter gemoeten. Maar we hebben de juiste mentaliteit getoond. Complimenten aan het team.”

Volgende week zaterdag wacht De Reest wederom een fysiek zware strijd. Dan gaan de meppelers op bezoek bij Nunspeet.