Voor de Reest stond zaterdag een belangrijke thuiswedstrijd op het programma om aan te haken bij de top 3. De Reest moest het opnemen tegen VKC uit Tubbergen. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De Reest stond 5de en VKC 4e. De Reest moest het helaas zonder Bart Crouse doen, aangezien Bart zijn vinger had gebroken op de training van vrijdag avond. Daarnaast ontbrak Mika Dekker vanwege zijn waterpolo ambities in Amerika. Jong talent Levi Hummel kon hierdoor een feilloze aanvulling zijn voor het team.

Coach Jeroen Flederus besloot om een fullpress te laten spelen. Daarnaast moest het spel van de Reest vooral simpel gehouden worden. De Reest pakte direct de woorden van de coach op. De bal werd rondgespeeld onder de hoge druk van VKC, toch kon de bal naar Richard Kamphuis gespeelt worden. Richard kon met een sterke midvoor actie de bal binnen schieten. Hierna maakte VKC door een vrij door zwemmende man de 1-1. De Reest kon zich snel herpakken en de verdediging gesloten houden. VKC wist meerdere keren niet binnen de 30 seconden tot een schot te komen. De Reest wist dat wel. Joshua de Vries wist 2 keer te scoren met sterke midvoor acties. 

In het begin van de tweede periode kon de Reest de sterke start van de eerste periode behouden. Na een man meer schoot Walter van Dongen boven het hoofd van de keeper raak. Nog geen minuut later scoorde Job Voogt, door zijn tegenstander weg te draaien en in de lange hoek raak te schieten 5-1. 

De Reest kon de sterke start van de periode niet vasthouden en had steeds meer moeite met de hoge druk van VKC. De hoge druk van VKC zorgde voor fouten in het spel van de Reest. VKC wist hiervan te profiteren door met meerdere contra’s terug te komen tot 5-3. Keeper Sander van Dongen kon nog wel knap een strafworp stoppen dat voorkwam dat VKC de aansluiting terug kon vinden. 

VKC startte in de derde periode weer met een hoge press en poogde via contra’s de Reest te overrompelen. Een tactiek die niet ongewoon is vanwege het feit dat halverwege de wedstrijd de vermoeidheid een rol zou spelen. Richard Kamphuis maakte nog wel de 6-3 met een sterke midvoor actie. De Reest kreeg net als eind van de 2e periode moeite met de hoge press en miste daarnaast legio kansen die op de paal en de lat gingen. Hierdoor kon VKC aansluiting vinden in de wedstrijd. VKC scoorde uit 2 contra’s 6-5. 

De 4e periode beloofde een spannende periode te worden. De score liep in het begin dan ook gelijk op naar een 7-6 stand. De Reest kon onder leiding van Richard Kamphuis de winst binnen halen. Richard Kamphuis tekende voor zijn 3e en 4e doelpunt van de avond. Geert Talsma maakte nog een strafworp en daarmee kwam de eindstand op het scorebord; 10-7.

Na de wedstrijd zegt coach Flederus” een zeer slordige wedstrijd van onze kant. Maar desondanks de winst gepakt. Op naar de volgende wedstrijd”