Wie de uitslagenlijst van de landelijke derde bondsklasse waterpolo bekijkt richt zich direct op de uitslag van de Reest tegen EZC uit Enschede. Een einduitslag van 11-11 werpt meteen de vraag op wat zich afgelopen zaterdag in bad Hesselingen heeft afgespeeld. De Reest is zowel één van de minst scorende ploegen maar kreeg in deze competitie ook zeer weinig tegendoelpunten. Lange tijd leek het erop dat de Reest geen vuist kon maken en het  onderspit zou gaan delven Totdat in de slotseconden De Reest alsnog de volle winst had moeten pakken. Maar EZC kreeg het laatste woord en scoorde, gelet op de gehele spelbeeld, 9 seconden voor tijd de terechte gelijkmaker.

Toekomstplan

Na een prima eerste seizoenshelft had de Reest twee doelstellingen geformuleerd voor het tweede deel van de competitie. De eerste was om zich zo snel mogelijk in definitieve veiligheid te spelen. De andere doelstelling is om structureel jeugd in te passen om te kunnen bouwen aan een nieuw vlaggenschip voor volgend seizoen en de komende jaren. Coach Michel van den Hoofdakker werd afgelopen zaterdag ook gedwongen om de selectie aan te vullen. Roelof Driesen, Martijn Meijer en Maarten Flederus zijn nog herstellende van blessure en ziekte waardoor ze niet volledig wedstrijdfit waren. Jonge talenten en inmiddels vaste waarden Joshua de Vries en Thijs Zeegers werden kort voor de wedstrijd ingevlogen uit het hoge Noorden waar ze eerst met hun eigen jeugdselectie hadden gespeeld.

Sterk begin

In de heenwedstrijd in Enschede was de Reest heer en meester. Met liefst 14-4 werd EZC getrakteerd op een nederlaag. Maar in deze return had de Reest zich ingesteld op een heel ander EZC. De Tukkers zijn als vanouds bezig met een sterke tweede seizoenshelft en onlangs had de ploeg nog knap titelkandidaat ESTA uit Emmen in eigen bad op een gelijk spel gehouden.

De Reest speelde vanaf het begin dan ook gedisciplineerd en EZC had in de beginfase niets in te brengen. De Reest nam met 2-0 direct afstand. Waar er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht was kon EZC door wat pech in de verdediging bij de Reest weer aansluiten. De doorgaans zo betrouwbare sluitpost Martijn Schuring beleefde een ongelukkige avond. Zo grabbelde Schuring de 2-1 in eigen doel. EZC kwam daarna al snel op 2-2. En langzaam maar zeker kwam EZC beter in de wedstrijd.

Pieken en dalen

Vanaf de 2-2 ontstond er een ander spelbeeld. EZC speelde slimmer en had meer overzicht. De Reest speelde daarentegen erg onrustig. De ploeg werkte er wel hard voor maar stapelde fout op fout. De cruciale eindpass was keer op keer  erg onzorgvuldig en de Reest bleef deze fout maar herhalen. In reguliere aanvallen kon de EZC goed gebruik maken van een aantal sterke en vooral behendige spelers. Vooral door dit laatste leek de Reest langzaam maar zeker de wedstrijd uit handen te geven. De Reest bleef qua score wel redelijk in het spoor maar EZC bleef constant een doelpunt voor door slimme goals en onoplettendheid in de verdediging van de Reest.

Hectisch slot

Halverwege de vierde periode kwam EZC op 9-10 en het werd duidelijk dat een score nu cruciaal zou zijn. Met nog 1:47 te spelen kreeg de Reest de eerste opgelegde kans met een manmeersituatie. De Reest speelde deze manmeer bijzonder slecht uit en in de directe tegenaanval forceerde EZC een manmeer. Maar ook EZC was niet in staat de wedstrijd definitief te beslissen. In een knotsgekke slotminuut scoorde vervolgens William Bijker alsnog de 10-10 en forceerde Job Voogt een strafworp die Richard Kamphuis onberispelijk binnenschoot. Met nog 40 seconden te gaan had de Reest ineens 3 punten in handen. Toen Job Voogt op 20 seconden alleen voor het doel van EZC de 12-10 op zijn handen had leek de Reest definitief als winnaar uit de bus te komen. Maar Job Voogt bezweek onder de druk. Typerend voor de gehele wedstrijd liet de Reest zich verrassen  en had EZC met de 11-11 het laatste woord.

 Coach Michel van den Hoofdakker kon er na afloop geen touw aan vastknopen. “Allereerst vergeten we gewoon 3 punten te pakken. Daarnaast laten we het voor een groot deel in de wedstrijd liggen op polo-intelligentie. Omgekeerd is het zo dat we onze twee doelstellingen van de tweede seizoenshelft volledig uitvoeren en in deze wedstrijd een punt pakken.

Doelpunten: Richard Kamphuis 4x, William Bijker, Martijn Meijer, Job Voogt , Maarten Flederus , Wim Bisschop, Walter van Dongen, Thijs Zeegers allen 1x.