Afgelopen zaterdag stond het eerste uitduel van de waterpoloërs van De Reest op het programma. In Drachten mocht de ploeg het opnemen tegen titelkandidaat Dragor. De Reest had vorige week een valse start tegen Neptunia ’24, waarbij de ploeg uit Meppel vooral aanvallend te kort kwam. De wedstrijd werd voorafgegaan door een slechte trainingsweek. Tot ongenoegen van trainer/ coach Van den Hoofdakker. Desondanks vertrouwde hij op de routine van zijn ploeg, om niet net als vorig seizoen tegen een dikke zeperd aan te lopen, uit tegen Dragor. In het grote bad werd het vorig jaar maar liefst 20-6.

Net als vorige week kwam De Reest slecht uit de startblokken. De eerste twee aanvallen van Dragor leverden direct twee doelpunten op. De ballen vielen weliswaar met wat geluk via de binnenkant van het aluminium tegen de touwen. Maar de Meppelers waren gewaarschuwd. In het verloop van de eerste periode mocht Dragor zelfs uitlopen naar 4-0. Tot dat moment kon De Reest, ondanks twee overtalsituaties, nog geen potten breken. In het slot van de eerste periode konden de Drenten via Driesen en Kamphuis enigszins dichterbij komen. De eerste periode eindigde in 4-2.

Kamphuis bleek deze avond de plaaggeest van de Friezen, hij zorgde met een aansluitingstreffer voor 4-3 en even later voor 6-4, nadat Dragor twee doelpunten had weten te maken. Steun in de aanval kwam van Bisschop, die met een goede inzwemmende actie zichzelf vrij knokte op de midvoor en met een backhand prachtig wist af te ronden, 6-5 halverwege.

Van den Hoofdakker was halverwege het duel blij met de vertoonde veerkracht van zijn ploeg. Van 4-0 naar 6-5 terug geknokt. De altijd lastige derde periode brak aan en ook nu weer bleek deze periode niet aan De Reest besteed. Bij het opzwemmen ging het al fout. Voogt miste op een haar na de bal, waardoor zijn directe man op kon stomen. Alle andere Meppelers lagen er naar te kijken hoe de mannen van Dragor kinderlijk eenvoudig de vrije man mochten vinden. Binnen 14 seconden was de aansluiting weg en kwam Dragor op 7-5. De Reest moest zichtbaar even bijkomen van dit geweld en liet de tegenstander uitlopen naar 9-5. Wouter De Vries kon met een goede zwemactie de bal nog wel binnen tikken voor de 9-6, maar Dragor eindigde de periode met een 10-6 voorsprong. Het verzet van De Reest was gebroken.

De vierde periode leek veel op de derde. Dragor kon vrij eenvoudig zijn doelpunten maken, terwijl De Reest enorm veel moeite had om goede aanvallen op te zetten. Lichtpuntjes waren er echter ook. Hier en daar werden de gemaakte afspraken goed uitgevoerd en de vrije man gevonden. Het ontbrak De Reest in deze fase aan scherpte om nog de aansluiting te vinden. Dragor liep uit naar 13-6. Het laatste wapenfeit was wederom van Kamphuis, die een overtalsituatie beheerst afrondde, 13-7.

Coach Van den Hoofdakker uitte na afloop zijn tevredenheid. “We hebben redelijk goed gespeeld. Ik zie perspectief. Vorig seizoen hadden we hier niks te vertellen. Daar leek het in het begin van deze wedstrijd weer op. Knap hoe we na 4-0 terugkwamen tot 6-5. Nu moeten we de volgende stap maken door ook het tweede deel van de wedstrijd goed partij te blijven geven. Komende dinsdag oefenen we tegen streekgenoot Swol. Zij spelen een niveau hoger, daar kunnen wij veel van leren. Volgende week zondag wacht ons het uitduel tegen EZC. Het zou mooi zijn als we daar onze eerste punten weten te pakken. In het verleden hebben we goede wedstrijden gespeeld in Enschede”.