De laatste uitwedstrijd van het seizoen speelde De Reest afgelopen zaterdag tegen Dragor uit Drachten. In het grote bad van sportaccommodatie moest De Reest het doen zonder sluitpost Martijn Schuring. Marthijn Flederus verving hem. Maarten Flederus, broertje van, maakte ook weer zijn opwachting voor heren 1. Vanaf volgend seizoen waarschijnlijk als vaste waarde van de equipe van trainer/ coach Van den Hoofdakker. Deze was voorafgaand aan de wedstrijd kritisch op zijn ploeg. Er was de afgelopen week niet scherp genoeg getraind, en als zo ook de wedstrijd gespeeld zou worden, dan liet Dragor geen spaan heel van de ploeg uit Meppel.

En zo geschiedde, althans, in ieder geval in de eerste periode. De Reest begon nog wel goed aan het duel; het eerste balbezit was voor de thuisploeg. En terwijl Dragor terug zakte in een zone, speelde de tweede lijn van De Reest de aanval goed uit. Goedknegt schoot gedecideerd raak. Het goede begin bleek een valste start. In de rest van de eerste periode was Dragor heer en meester. Met vlijmscherpe contra’s, snelle passing en schoten in het eerste tempo, liepen de Friezen eenvoudig uit naar 6-1. In het slot van de eerste periode maakte Kamphuis de 6-2.

In de tweede periode werd de aanvalsdrift van Dragor enigszins beteugeld, maar was nog steeds de bovenliggende partij. De ploeg liep verder uit tot 9-2, tot Maarten Flederus raak schoot, eveneens uit de tweede lijn, 9-3. De derde periode was nagenoeg een kopie van de eerste periode, met dat verschil dat De Reest nu helemaal niet tot scoren kwam, en Dragor er 5 doelpunten tegenover stelde.

Ook de vierde periode ontpopte zich tot een doelpuntenfestijn. De Reest kreeg nog eens 6 doelpunten te verwerken, waar het in de laatste periode wel drie tegenover stelde. Doelpuntenmakers Voogt, wederom Goedknegt en Driesen uit een strafworp.

Al met al viel er dus weinig te halen voor de Meppelers. De ontketende Friezen lieten in dit duel duidelijk zien waarom het puntenverschil tussen de top 3 van de competitie (Dragor staat op de derde plek, red) en de rest van het deelnemersveld tenminste 20 punten is.

Volgende week zaterdag speelt De Reest de laatste wedstrijd van het seizoen, in het eigen bad Hesselingen. Het belooft een beladen duel te worden. Tegenstander van dienst is Orca, die bij winst zich kampioen mag noemen. Bij winst van De Reest bewijst de Meppelse ploeg en vriendendienst aan De Kikker uit Emmen, die er in dat geval met het kampioenschap van door zullen gaan.