De waterpoloërs van de Reest hebben een onsmakelijk verlies geleden. Afgelopen zaterdag werd er met 6-4 verloren van de nummer laatst De Walvisch uit Groningen. Door inspiratieloos te spelen en het missen van een legio aantal kansen was de opmaat voor het verlies. De Reest scoorde maar 1 doelpunt uit 8 manmeers en de onsportieve omstandigheden in Groningen maken het debacle compleet.

Dat het geen gemakkelijke opgave zou worden was op voorhand bekend. De Walvisch draagt weliswaar de rode lantaarn. Maar tegen nagenoeg elke ploeg verloren de Groninger studenten met minimale verschillen. De Reest trad met een volle selectie aan. De geblesseerde Martijn Meijer speelde niet mee maar Tim Hillen de jonge talenten Twan Zeegers en Bart Crouse maakten de selectie compleet.

Hoewel de Reest gewaarschuwd was stond het na slechts twee minuten al met 2-0 achter. Via midvoor Richard Kamphuis sloot de Reest weer aan. Kansen waren er genoeg en de verdediging gaf niet veel weg. Al moet gesteld worden dat de alle doelpunten van de Walvisch van deze middag eenvoudig waren te voorkomen. Met prachtig afstandsschot van Wim Bisschop kwam de Reest op 3-2 en het tij leek definitief gekeerd in het voordeel van de Reest. Maar de Walvisch maakte voor de rust de 4-2.

Het spelbeeld veranderde niet in de laatste twee periodes. De Reest was beduidend sterker, kreeg meer kansen, maar maakte het simpelweg niet af. In combinatie met een te passieve houding en zeer veel slechte passes op de midvoor bleef het scorend vermogen ver beneden niveau. Alleen gastspeler Tim Hillen onderscheidde zich deze wedstrijd met sterk positiespel. Tot overmaat van ramp sjoemelde de jurytafel meermaals met de aanvalstijd waar de alle opties voor de Reest op negatief kwamen te staan.

Resultaat een ontluisterd verlies met 6-4. Richard Kamphuis en William Bijker tekenden voor de meppeler doelpunten in de derde en vierde periode.

Coach Michel van den Hoofdakker was duidelijk. Met name over de instelling van zijn ploeg was de trainer van de meppeler selectie zeer slecht te spreken. “Er klopte niet veel van vanmiddag. Belabberde passing, te weinig initiatief en simpelweg de kansen niet afmaken. Zonde dit was anders het gouden randje geweest op een uitstekend seizoen.”