Na de dramatisch verloren wedstrijd van vorige week in en tegen Nunspeet, zakte De Reest op de ranglijst. Het was de Meppelers er dus alles aan gelegen om van degradatiekandidaat VKC’03 uit Tubbergen, te winnen. Gastspeler Walter van Dongen is inmiddels een vaste waarde in de hoofdmacht. En ook Joshua de Vries werd weer toegevoegd aan de selectie. De jeugdspeler traint inmiddels structureel mee met de selectie en leert zodoende goed mee te spelen met het eerste. Pupil van de maand was Jitze de Boer. Het jonge talent mocht meedoen met de warming up, de wedstrijd starten en plaatsnemen op de bank.

Het strijdplan van de coach was voor deze avond eenvoudig. VKC’03 beschikt over 1 sterke schutter en een goede midvoor. “Schakel hen uit, en je wint”, was het devies van de coach. Richard Kamphuis kreeg de taak om de schutter uit te schakelen. De rest van het team moest het midvoorspel ontregelen. Het pakte in de eerste periode fantastisch uit. De Reest verdedigde zeer geconcentreerd en bouwde de aanvallen zorgvuldig op. Het eerste wapenfeit was van Martijn Meijer, die een dubieus toegekende strafworp achter de Tubberger goalie smeet. De toon was gezet. De Reest domineerde in de eerste periode, waar VKC’03 spartelde, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Aan het eind van de eerste periode betaalde het goede spel van De Reest zich uit. Via wederom Martijn Meijer, Job Voogt en Wouter de Vries, had De Reest met een 4-0 voorsprong werkelijk een droomstart.

In de tweede periode zorgde Richard Kamphuis zelfs voor een 5-0 voorsprong, uit een strafworp. Pas ver in de tweede periode kwam VKC’03 van de 0 af. Ook uit een strafworp. Tot die tijd had De Reest verdedigend nog helemaal niks weggegeven. William Bijker, die de strafworp veroorzaakt had, stelde zelf orde op zaken door vanaf de midvoor positie voor 6-1 te zorgen. VKC’03 bracht in het slot van de tweede periode de marge weer op 4; 6-2 halverwege.

Coach Van den Hoofdakker hamerde in de rust op scherpte en geduld in de derde periode. Vaak gaat de ploeg te gehaast spelen, waardoor de bal onnodig verloren wordt in de aanval, of kansen niet goed genoeg uitgespeeld. De Reest begon ook de derde periode goed. De ploeg verdiende een uitsluiting en de ingestudeerde spelsituatie werd voortreffelijk afgerond door Job Voogt. Vervolgens hielp De Reest, VKC’03 enigszins terug in de wedstrijd door zoals te doen gebruikelijk in de derde periode vaker het aluminium te raken, dan te scoren. VKC’03 scoorde twee keer vlot achter elkaar. Gelukkig kon De Reest aan het eind van de derde periode de marge enigszins verruimen. Na goed midvoorspel van Richard Kamphuis, vond hij de vrij inkomende Roelof Driesen, die gedecideerd voor de 8-4 zorgde. Met wederom een marge van 4, was De Reest ook deze periode goed doorgekomen.

Bij de start van de 4e periode bleek de concentratie volledig weg bij De Reest. Wederom kon de ploeg uit Tubbergen twee keer eenvoudig scoren. Maar na deze 8-6 volgde de mooiste aanval van de avond. Direct bij het uitnemen van de bal, zwom Job Voogt zich goed vrij. Maarten Flederus had het in de gaten en speelde een perfecte bal, perfect getimed op Voogt. Deze schoot onberispelijk raak, 9-6. Met nog tweeënhalve minuut te spelen, scoorde VKC’03 de 9-7 in een overtal situatie, maar De Reest bracht via Martijn Meijer de marge snel weer naar 3, 10-7. Op 0.48 seconden nam coach Michel van den Hoofdakker nog een tactische time out. Hij instrueerde zijn ploeg de wedstrijd met 3 doelpunten voorsprong uit te spelen. De Reest speelde zijn lange aanval, krijg vervolgens nog wel een manminder en een tegendoelpunt te verwerken, maar de overwinning was een feit, 10-8.

Coach Van den Hoofdakker was na de gewonnen wedstrijd lovend over zijn ploeg. “We zaten na de onnodig verloren uitwedstrijd in Almelo, wat in een negatieve spiraal. Gelukkig heeft de ploeg zich goed herpakt. We hebben goed getraind en dat betaalt zich terug in de wedstrijd. Met name de eerste twee periodes waren fantastisch om te zien. Nu moeten we de stap zetten om dit een hele wedstrijd op te brengen. Ik ben blij dat we weer op de 5e plek staan.”