Na de zware wedstrijd bij de Veene uit Almelo, met teleurstellend resultaat, mocht de Meppeler formatie afgelopen zaterdag aantreden in Doetinchem tegen NDD. NDD is een nieuwkomer in de derde bondsklasse. De afgelopen jaren was NDD namelijk steevast present in de tweede klasse. Door het vertrek van diverse bepalende spelers, degradeerde de ploeg en lijkt het tot op heden opnieuw alle zeilen bij te moeten zetten. Immers, tot op heden werd iedere wedstrijd verloren. De Reest daarentegen is het seizoen ijzersterk begonnen, maar moest vorige week dus vrij onverwacht pas op de plaats maken tegen de gretige Almeloërs. Coach Marcel van Tilburg van De Reest hamerde voorafgaand aan de wedstrijd op een flitsende start van zijn team.

Na een sterk begin was Bart Crouse het eindstation van een goed lopende aanval. De jonge Crouse bekroonde zo het sterke begin van de Meppelers. Deze voorsprong bleef bijna de gehele periode op het scorebord staan. Hoewel De Reest veruit de sterkere ploeg was, werden de vele kansen niet in doelpunten omgezet. Zelfs drie uitsluitingen aan Doetinchemse zijde werden niet gepromoveerd tot doelpunt. Na een uitsluiting aan Meppeler kant kwam NDD in het slot van de eerste periode langszij.

Zichtbaar moedeloos van de vele gemiste kansen, begon De Reest aan de tweede periode. NDD daarentegen, veerde op door de late gelijkmaker in periode 1 en speelde met veel bravoure. De Reest speelde slordig en door vele uitsluitingen kon NDD maar liefst uitlopen naar 5-1. De Reest kon de hele periode moeilijk een goede aanval opzetten. Coach Marcel Van Tilburg voelde zich genoodzaakt om aan het einde van de periode een time-out te nemen. De rust kwam hierdoor enigszins terug, maar een enorm gat was geslagen.

In de rust van periode 2 en 3 hamerde Coach Marcel van Tilburg op rust en verstandige keuzes in de aanval. De Reest had even nodig om deze woorden om te zetten daden. NDD kon zelfs uitlopen naar 6-1. Na de 6-1 begon de comeback van De Reest. In de volgende aanvallen vonden Job Voogt en Bart Crouse het net. De Reest kwam aan einde van periode 3 tot een tussenstand van 6-4 en begon te geloven in een goed resultaat.

Bij de start van de vierde periode voelde dat NDD onder druk kwam te staan. Conditioneel leek De Reest ook de overhand te hebben. Echter, door twee slecht gespeelde aanvallen kon NDD naar hartelust counteren en liepen ze hierdoor uit naar 8-4. De Reest vreesde een herhaling van vorige week. Toch toonde de ploeg veerkracht. Maarten Flederus sprong in het water en maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen. Een geweldige redding van keeper Sander van Dongen leidde tot een snelle counter die benut werd door Job Voogt. Dit zorgde voor een omschakeling in de wedstrijd. Na een benutte penalty van Geert Talsma en een goede counter van Bart Crouse stond De Reest naast NDD. De Reest rook de overwinning en gaf NDD geen ruimte meer. Bart Crouse die een uitstekende wedstrijd speelde scoorde wederom een doelpunt. Door een benutte penalty in de laatste minuut van Geert Talsma werd de wedstrijd beslist.

Coach Marcel van Tilburg was tevreden met de overwinning. ”Het is duidelijk dat het team nog lerende is. Maar ze hebben hun ruggen gerecht en de winst uit het vuur gesleept.”