Na de verloren wedstrijd van vorige week tegen de Veene uit Almelo, stond er deze week een zware uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper de Mors uit Rijssen op het programma. De Reest moest het wederom stellen zonder de geblesseerde Bart Crouse en routinier Richard Kamphuis. Gelukkig was Mika Dekker op tijd fit om aan te sluiten.

De opdracht voor de heren uit Meppel was duidelijk. Vroeg opvangen van de tegenstander en in de aanval het overzicht bewaren. In periode 1 bleken beide teams gelijkwaardig aan elkaar het spel vloog over en weer met aan beide kanten veel kansen. Keeper Sander van Dongen kon mede door een sterk liggende verdediging de gehele periode zijn doel schoon houden. Aan de andere kant wist Joshua de Vries de score te openen na een uitstekende midvoor actie. Ook Rutger Verhoeff kon het net vinden waarmee de stand na periode 1 op 2-0 kwam.

In periode 2 wist Wout Zeegers, Job Voogt te vinden na een snelle pass in de man meer. Voogt wist hier wel raad mee en legde de bal keurig in de hoek; 3-1. Door meerdere uitsluitingen aan de Meppelse kant kon de Mors de aansluiting weer vinden tot 3-3. Gelukkig zorgde de Vries er voor dat de Meppelse heren met een voorsprong de rust in gingen. Want met een prima actie verschalkte hij de keeper van de Mors. Eindstand periode 2; 4-3.

In de rust hamerde coach Flederus er wederom op om de rust te bewaren en gefocust te blijven spelen. Maar hier konden de meppelers geen gehoor aangeven. Binnen twee minuten liep de Reest tegen drie tegendoelpunten aan waardoor de voorsprong als sneeuw voor de zon verdween. De Reest had het lastig en dit was terug te zien in het spel. Het fysieke spel van de Mors kostte veel energie, waardoor de afronding niet altijd goed was. De Mors kwam nog twee keer tot scoren en daarmee kwam de eindstand van periode 3 op 4-8.

Al vroeg in de 4e periode kreeg de Reest de kans om weer terug in de wedstrijd te komen. Maar helaas kon er geen gebruik gemaakt worden van een manmeer situatie en tot overmaat van ramp werd ook een strafworp gemist. Voogt wist wel het net te vinden. Nadat hij zichzelf de ruimte had gegeven om uit te halen, gaf Voogt de keeper geen kans en tekende voor de 5-10.

De Reest legde het conditioneel af tegen de Mors. Dit was terug te zien in het spelbeeld. Waar de heren uit Meppel niet tot scoren kwamen was dat anders voor de spelers van de Mors. Alleen de Vries wist nog het net te vinden en maakte de 6-12. In het slot van de wedstrijd moest de Reest toekijken hoe de Mors nog verder uitliep; 6-15.

Na de wedstrijd was de reactie van coach Flederus ” we hebben een prima pot gespeeld. Jammer dat we ons goede spel niet tot het einde hebben kunnen vasthouden”.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma in bad Hesselingen ontvangt heren 1 van de Reest de heren van Nunspeet. Aanvang van de wedstrijd is 20.15 uur.