Een gehavend de Reest speelde zaterdag tegen de Veene in Almelo. Coach vd Hoofdakker had slechts de beschikking over 8 basisspelers. Door het gemis van topschutter Kamphuis en flankspeler Driesen werd het aanvalsspel aangepast.

De door omstandigheden aangepaste tactiek pakte prima uit en de Reest was in de eerste perioden messcherp in de afronding van manmeers. Via 1-3 in de eerste periode leidde de Reest halverwege met 5-7. William Bijker en Job Voogt waren onder andere de spelers die de Reest de weg wisten te wijzen. Maar ook spelers als Wouter de Vries en Wim Bisschop speelden een prima rol tegen het fysieke spel van de Veene. In een duel wist de Vries het hoofd koel te houden, een speler van de Veene niet, waardoor de eerste speler van de Veene met een definitieve uitsluiting al in de tweede periode kon gaan douchen. Meerdere malen wist de Veene wel via individuele acties te scoren waardoor meerdere malen een kanteling in de score leek te ontstaan. Maar zoals nagenoeg het gehele seizoen speelt de Reest zeer sterk als collectief. En ook ditmaal was het geval. Iedere speler wist goed zijn steentje bij te dragen. Ook nieuweling Walter van Dongen deed wederom van zich spreken. In het slot van een aanval van de Reest sprintte een speler van de Veene er al vandoor voor de counter. Van Dongen bleef echter koel en sloop naar het doel van de ploeg uit Almelo waarna hij de bal in de kruising smeet.

In de 3e en 4e periode trok de Veene de welbekende fysieke registers open. Door slechts 2 wissels kreeg de Reest het hierdoor zwaar te verduren. Maar de Reest bleef knap in het spoor en speelde uiterst zorgvuldig. De leidsmannen moesten met het zware fysieke spel wel vol aan de bak. Helaas kwam het aan weerszijden niet de kwaliteit van het spel en fluiten ten goede. Met liefst 5 strafworpen had de Reest alle kans om de winst definitief binnen te harken. Maar in de hectiek van het slot met rode kaarten aan de kant van de Veene verloor de Reest de rust en overzicht. Dat slechts 1 strafworp werd benut is tekenend voor het verlies van 12-11. Doelpunten: Meijer 3x, Job Voogt, William Bijker, Rutger vd Hoofdakker allen 2x, Walter van Dongen en, Wouter de Vries beiden 1x.

Coach van den Hoofdakker prees zijn spelers na afloop voor hun inzet en spel. Jullie valt vanavond niets te verwijten. Jammer dat we de kansen niet wisten af te maken. Het tekort aan basis- en wisselspelers heeft ons uiteindelijk deze wedstrijd gekost.