Dit weekend mochten de heren van De Reest afreizen naar Enschede voor een competitiewedstrijd in de 3e divisie C tegen nieuwkomer Piranha 1. Het team uit Enschede is een team van studenten en was een onbekende tegenstander voor de Meppelers. Daarnaast moesten de heren uit Meppel de klus klaren zonder routinier Richard Kamphuis, hierdoor deden de gemiddelde leeftijden van beide teams vrijwel niet voor elkaar onder.

De eerste periode zou met een gerust hart kunnen worden omschreven als een erg tumultueuze periode. De combinatie van een smal bad en snelle spelers aan beide kanten zorgde voor een heus doelpuntenfestijn waarin De Reest de initiator was, maar er ook telkens een antwoord terugkwam vanuit de tegenpartij. Dit leidde tot een 4-4 score aan het eind van de eerste periode.

Gelukkig doorzag de coach van de Meppelers het spel van de studenten en wist wat hij zeggen moest tegen zijn team. De Reest was dan ook het team wat wist te anticiperen op het spel van de tegenstander om het verschil te maken in de tweede periode. De Meppelers zetten hun scorende spel voort en pasten de verdediging aan, dit resulteerde in vijf doelpunten voor de Meppelers en geen enkel doelpunt van de Piranha’s. Hiermee werd de toon gezet: de Meppelers wilden niet zonder de punten naar huis, en lieten zien wie de baas was. Toch waren het niet de mannen uit Meppel die de score wisten te openen in periode drie. De Reest verzwakte helaas en moest dit voelen met maar liefst drie tegendoelpunten. De Piranha’s vochten zich enigszins terug in de wedstrijd en verkleinde het gapende gat van vijf doelpunten naar nog maar twee. Dat er geen reden was voor paniek toonde het talent Wout Zeegers, hij schoot zijn tweede goal van de avond binnen en zo eindigde de derde periode met een 7-10 voorsprong.

Het leek erop alsof de Piranha’s er de laatste periode niet meer in geloofden. Van een grote sprong in de scores was geen sprake dit keer. En zo waren het ook de mannen uit Meppel die de studenten bij de hand namen en dus wederom de leiding namen. Het doelpunten verschil werd nog verder uitgebreid en zo eindigde de wedstrijd in een score van 9-13.

Doelpunten: Joshua de Vries 9x, Wout Zeegers 2x, Mika Dekker en Geert Talsma 1x.

Coach Flederus was na afloop tevreden. “Het was even aftasten de eerste periode. We wisten niet zo goed wat we hier konden verwachten. Maar na de eerste periode hadden we de tegenstander goed onder controle.”