Na de winst in Kampen van vorige week, stond er dit weekend de uitwedstrijd tegen de heren van Nunspeet op het programma. De vorige wedstrijd tegen Nunspeet werd gewonnen met 16-10, maar de uitwedstrijd in het vijf banen bad is altijd een lastige wedstrijd. De heren uit Meppel waren voor het eerst dit seizoen compleet aanwezig bij een wedstrijd. Kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke pot waterpolo.

In de eerste periode had de Reest het moeilijk met het fysieke spel van Nunspeet. Een uitsluiting aan de kant van de thuisploeg bracht de ruimte die Rutger Verhoeff nodig had om binnen te schieten voor het eerste doelpunt van de avond. Maar door meerdere uitsluitingen aan Meppelse kant kon Nunspeet de voorsprong overnemen. De voorsprong werd vlak voor het einde van de periode weer gelijk gemaakt nadat Richard Kamphuis het eindstation was na een goed uitgespeelde manmeer, 2-2.

Coach Flederus wilde graag meer rust in de aanval en dat zijn spelers gebruik gingen maken van de ruimte die zich voordeed. Joshua de Vries had het advies van de coach goed opgeslagen want na 19 seconden in periode twee lag de bal al in het net. Het mooiste doelpunt van de avond kwam vanaf de voet van een verdediger van Nunspeet. De bal werd naar de meppeler midvoor gepast en de verdediger besloot de bal met de voet terug te spelen naar de keeper die dit niet zag aankomen en de bal dus over zich in het doel zag vallen (2-4). In het restant van de periode lukte het de Reest niet meer om te scoren. Nunspeet kon nog wel twee keer het net vinden waardoor periode twee werd afgesloten met een 4-4 gelijke stand.

Ook periode 3 begon goed voor de heren van de Reest. Kamphuis kreeg de kans van vijf meter en via deze strafworp zette hij de Meppelers weer op voorsprong. Er vielen veel doelpunten over en weer. Nunspeet pakte nog even de voorsprong bij een stand van 6-5 maar nog voor het einde van de periode trok Mika Dekker de stand weer gelijk en maakte wederom Kamphuis het doelpunt om op voorsprong te komen. Nunspeet liet zich echter niet uit het veld slaan en maakte elke keer weer de aansluitingstreffer. Zo bleef de verder fysieke, maar eerlijke wedstrijd ook in de derde periode gelijk opgaan. Eindstand 8-8.

Nu kwam het er op aan. De laatste periode begon en al na 14 seconden kreeg de Reest een manmeer mee. Hier kon Geert Talsma zich zelf vrij spelen en tekende maar weer eens voor de voorsprong voor de Reest. Nadat er bij Nunspeet wederom een man was uitgestuurd pakte coach Flederus een time-out. Het plan was duidelijk; Job Voogt moest de bal krijgen in de 2de lijn. Het plan werd uitstekend uitgevoerd en Voogt schot keihard boven het hoofd van de keeper raak 8-10. Het gat leek hiermee geslagen met nog maar 4 minuten te spelen. Alleen liep de Reest toch weer tegen een tegendoelpunt aan waardoor het geloof terug kwam bij Nunspeet. Met nog 3 minuten te spelen en een stand van 9-10 bleef de wedstrijd tot het eind spannend. Gelukkig voor de Reest lag de sterk keepende Sander van Dongen nog 2 keer goed op te letten waardoor Nunspeet niet de gelijkmaker kon maken. Ook in de laatste aanval van Nunspeet pakte van Dongen de bal en stelde hiermee de winst veilig voor de Reest. In de laatste seconden van de wedstrijd scoorde Kamphuis zijn vijfde van de avond en stond de eindstand op het scorebord 9-11.

Na de wedstrijd was coach Flederus tevreden: “wat hebben we hier moeten knokken vanavond. Het is lastig poloën hier. Ook al staat Nunspeet eennalaatste op de ranglijst, menig tegenstander heeft het lastig in dit bad. Ik vind het echt geweldig dat we deze wedstrijd naar ons toe trokken”.

De heren van de Reest hebben nu een week rust. De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen de heren van de Walvisch uit Groningen op 4 februari.