Door: Rick de Jong

Na alle ambitieuze plannen van de Reest aan het begin van het seizoen, moesten deze vrijdagavond alle neuzen dezelfde kant op. De Meppeler ploeg moest knokken voor lijfsbehoud in de derde klasse tegen nieuwkomer van dit seizoen, Middelsé. De Reest laat zich dit seizoen behoorlijk meeslepen in het spel van de tegenstander. Waar de ploeg tegen aanvoerder van de ranglijst, Trivia, nog bijna wist te winnen, geeft het team bij duels tegen laaggeklasseerde tegenstanders de punten gemakkelijk weg.

Voor aanvang van de wedstrijd hamerde coach Michel van de Hoofdakker er op dat de Meppeler equipe hun eigen spel moest blijven spelen en zelf initiatief moest nemen. De eerste fase van de wedstrijd gebeurde dit totaal niet. De Reest lag stil en veel meer dan de bal rondspelen kwam er niet uit bij de thuisploeg. Hierdoor kwam thuisploeg zelfs op een 0 -1 achterstand. Na 5 minuten wist Driesen de stand op 1 – 1 te zetten. Vervolgens zette De Vries de thuisploeg op een 2 – 1 voorsprong door een keurig schot uit de tweede lijn.

Nadat de eerste periode was afgesloten met een voorsprong, zakte De Reest in de tweede periode weer terug in haar ongeïnspireerde spel dat de ploeg in het begin van de wedstrijd ook al liet zien. Hierdoor kreeg Middelsé de kans om 2 – 2 te maken. Door dit doelpunt werden de spelers van De Reest weer wakker geschud en kwam er wat pit in het spel. Hierdoor werd al vrij vlot daarna door midvoor Kamphuis de stand op 3 – 2 in het voordeel van de thuisploeg gezet  door een mooie midvoor actie. Toch zakte de thuisploeg terug in haar oude spel en lieten de Meppelers zich opzij zetten door de bezoekers. Dit ging in zo’n mate dat de Reest tegen een 3 – 4 achterstand aankeek. Hierdoor ging er een knopje om bij de Meppelers, twee keer een goed schot vanuit de tweede lijn door schutter Meijer bracht de stand op 5 – 4. Wanneer De Reest aan het einde van de tweede periode de kans krijgt om een marge van 2 doelpunten te creëren door een 5 meter, blijkt dat de scherpte bij de thuisploeg ver te zoeken is. Het schot wordt gestopt door de keeper van Middelsé en de Reest gaat met een marge van één doelpunt de rust in.

De derde periode is regelmatig de achilleshiel van de Reest en dus waren de woorden van coach van de Hoofdakker in de rust: ‘Zorg dat je nu scherp blijft en de score uitbouwt’. Of het de woorden waren of de spanning van het degradatieduel is onbekend, maar de boodschap was binnengekomen bij de ploeg. Waar de Meppelers regelmatig in de derde periode hun voorsprong weggeven, werd vrijdag binnen drie minuten de voorsprong uitgebouwd naar 7 – 4 en met deze score werd de derde periode ook afgesloten. De vierde periode werd er uit een heel ander vaatje getapt. De ploeg zakte weer terug in haar ongeïnspireerde spel en wist geen gevaar meer te creëren voor het doel van Middelsé. De thuisploeg zakte zover terug dat de bezoekers de score op 7 – 6 zette. Hierdoor legde coach Michel de wedstrijd even stil en in de time out werd de rust weer hervonden. Door nog twee keurige doelpunten van Voogt en Meijer werd de score op 9 – 6 gezet en was het degradatie duel beslist. Dit was zeker niet de sterkste wedstrijd van de Meppelers, maar die drie belangrijke punten zijn binnen!