Bij de jaargangenwedstrijd op 17 en 18 februari in Leiden. Eén van de jonge zwemmers van de Meppeler Zwem & Poloclub (MZ&PC)  de Reest –  Esmee Mulder (2008 -) wist zich te plaatsen voor deelname aan de jaargangenwedstrijd / een  NK voor minioren, tot en met 12 jaar. Door de afgelopen tijd steeds weer verbeteren  van haar  PR’s  kon Esmee ingeschreven worden voor vier afstanden. En ….. het leverde dit weekend fantastische resultaten op!

Esmee begon de zaterdag met  een tijd van 1.26.30 op de 100 meter rugslag;  een prachtig PR van 4 sec. en werd daarmee  6ee van Nederland in haar leeftijdscategorie! Klasse! Vervolgens was het tijd voor de 100 meter vrije slag, gezwommen in 1.20.19 en wederom een mooie PR (dit keer van 2 sec.) en daarmee de 11e plaats. Zondagmiddag werd – na eerst ’s morgens  nog een ontspannen bezoekje aan het strand – gestart met de 100 meter wisselslag. Esmee bleek het ook vandaag in zich te hebben: met een 1.28.85 wederom een PR van 2 sec. en nu de 7e plaats. Later in de middag was het rond half vijf eindelijk tijd voor de 50 meter vrije slag. Ze zwom een super race. Daarna was het nog even heel  spannend, maar haar tijd van 33.18 betekende de derde plaats en daarmee dus een bronzen medaille! Derde van Nederland, wat een prestatie! Ook hier weer een PR, maar daarbij ook nog een verbetering van het Clubrecord! Zo jong en dan al zulke resultaten neerzetten in één weekend, wat een topper!

Volgende week zaterdag zal Esmee geïnterviewd worden  door RTV Meppel (lokale radio), het interview staat gepland om 12.34 uur.

Het was een reuze spannend weekend waar Esmee gelukkig ook ontspannen kon zijn en genieten. Haar inzet en prestaties en de ondersteuning van trainers en ouders – op weg naar en tijdens het weekend –  maakt dat iedereen kan terugkijken op een heel bijzonder weekend rond deze 10-jarige jongedame! En het belooft wat voor de toekomst!