Vanuit de afdeling zwemmen werd op vrijdagavond 5 juli met een activiteit op ongekende hoogte het seizoen afgesloten. Het werd voor iedereen een fantastische avond in de klimhal in Heerenveen, niet alleen “ongekende” hoogte in meters, maar vooral ook in ervaring en jezelf kunnen ontdekken. We begonnen met een frietje, een snack en een consumptie. Ook werd Vera de Boer nog kort met een bijzonder t-shirtje in het zonnetje gezet, nadat zij op 30 juni 2019 bij het NK minioren in Dordrecht 3e was geworden op de 100 mtr. rugslag!

Daarna was het zo ver…..eindelijk naar de klimhal, waar al zo lang naar uit werd gekeken. De meesten vonden het vooraf wel erg spannend, maar al gauw werd het vooral een fantastische ervaring, niet alleen individueel, maar ook als samenwerking in je “klim” team. Even was er grote paniek bij één van de jongere zwemmers, in zijn tas zat nog maar één schoen ….. gelukkig konden we dat ter plekke regelen en mocht hij echte klimschoenen aan! Hij glunderde! Het is een klimhal voor iedereen, met klimwanden en klimniveaus in alle klassen met een hoogte van 16 meter, niet alleen verticale rechte wanden, maar ook een overhang van ongeveer 5 meter.  Na eerst nog instructies over de klim outfit, het zekeren en hoe en waar te klimmen, kon men zelf aan de slag. Onvoorstelbaar hoe alle zwemmers, jong en oud, tegen de wanden op wisten te klimmen, de een nog hoger dan de ander. Fantastisch om te zien hoe ze vol overgave en enthousiasme samen bezig waren en elkaars kunsten bewonderden. Het ene moment ontspannen genietend, het andere moment zeer geconcentreerd en ingespannen bezig en ook dan zeker genietend.  Meerdere zwemmers wisten de  top van 16 mtr  hoog te bereiken. Maar ook de uitdaging van het beklimmen van de overhang werd door enkele zwemmers – vechtend tegen de zwaartekracht –  aangegaan … en het lukte ze ook! Het was voor ons als chauffeurs/begeleiders ontzettend leuk om zo’n groep toppers bij een andere activiteit dan bij een training/zwemwedstrijd actief bezig te zien!  We kijken dan ook samen met alle deelnemers terug op een zeer geslaagde avond!

Laatste training donderdag 11 juli 2019:
De week er na was er nog gewoon zwemtraining. De laatste trainingsavond werd de training omgezet in een zeskamp met heel bijzondere onderdelen! Verschillende groepen streden tegen elkaar. Een mooie mix, jong en oud, de ene zwemmer relaxed, de ander erg fanatiek. Ook hier was de sfeer uitstekend en werd  het seizoen nu toch echt op een actieve, gezellige manier afgesloten.

Langs deze weg nogmaals dank aan iedereen die zich dit seizoen weer heeft ingezet voor onze zwemmers! Voor allen een fijne vakantie en vanaf dinsdag 26 augustus zien we de zwemmers en trainers graag weer in Bad Hesselingen.