Zaterdag 10 februari stond de tweede speelronde van de jongste waterpoloërs van De Reest op de wedstrijdkalender. Net als de vorige keer werden de wedstrijden gespeeld in Groningen, tegen Trivia. Door de enorme toename van jeugd bij zowel De Reest als bij Trivia, traden beide verenigingen met twee teams aan. De Reest O9 werd aangevuld met 6 kinderen van het instroomuur. Valerie, Bram, Jouke, Lisa en Jente werden hier vorige week voor geselecteerd door hun trainers Judith en Rosan. Loïs was ook geselecteerd, maar helaas ziek. Ook Fernando was ziek, waardoor van het reguliere O9 team Jorn, Gwen, Jitze, Pepijn en Emma over waren. Coaches en spelers waren het snel met elkaar eens dat de tegenstanders met een jongensteam en een meidenteam bestreden konden worden. De coaches Eva en Syta mochten uiteraard met de meiden aan de slag en Richard coachte de jongens.

In alle wedstrijden lieten de Meppeler talenten er geen gras over groeien. De tegenstanders werden goed onder druk gezet, waardoor de kinderen van Trivia eigenlijk niet echt aan spelen toe kwamen. Alle wedstrijden tegen Trivia werden dan ook ruimschoots gewonnen. Onder luid gejuich van de tribunes van meegereisde ouders, opa’s en oma’s, die hun kroost goed zagen spelen. Wat er vanaf spatte was het spelplezier van alle kinderen, die onder uitstekende leiding van de scheidsrechters een leerzame middag beleefden.

De spannendste wedstrijd was het laatste duel tegen elkaar. In de eerste periode lieten de meiden zien dat ze slimmer kunnen samenspelen dan de jongens en namen meteen het initiatief in de wedstrijd. De achterstand was de jongens de eer te na, ze moesten er een schepje bovenop doen. In het verloop van de wedstrijd kregen de jongens de overhand. De meiden lieten iets te vaak de concentratie zakken, waar de jongens wel bij de les bleven. De jongens wonnen deze laatste strijd om de eer.

Al met al was het een gezellige, sportieve en leerzame middag die werd afgesloten met een patatje. Dat hadden alle kinderen na de fantastische prestaties wel verdiend!

De laatste speelronde van O9 is op zaterdag 17 maart. Dan speelt de teams vanaf 15:00uur in het eigen bad Hesselingen.

Z