Op zaterdag 9 september j.l. vond het 20e Integratietoernooi Waterbasketbal in Bad Hesselingen plaats. Namens het bestuur van MZPC De Reest opende Roy Crouse het toernooi. Vanaf 2018 draagt het toernooi de naam: “Het Peter van der Spek Integratie Waterbasketbaltoernooi” (genoemd naar de in februari 2018 overleden oud-voorzitter Peter van der Spek).

Vervolgens startten de eerste wedstrijden om ca. 15:00 uur. Dit jaar waren er zeven deelnemende teams:

Poule A: SC Bartje, De Reest Subpolo, De Reest Waterpolo en De Zwerfkei

Poule B: Afslag Meppel, Junior Kamer Meppel en Reestmond

Nadat de teams binnen hun eigen Poule hun wedstrijden hadden gespeeld, werd de tussenstand bekend gemaakt. De nummers 1, 2 en 3 uit beide poules gingen door naar de volgende rondes.  Het team dat in Poule A als vierde was geëindigd, hoefde na de eerste ronde niet meer in actie te komen.

In ene kruisfinale kwamen het als eerste geëindigde team uit Poule A uit tegen het als tweede geëindigde team van Poule B. In de andere kruisfinale kwamen het als eerste geëindigde team van Poule B uit tegen het als tweede geëindigde team van Poule A.

Daarna volgde de ronde voor de eindklassering:

Om de vijfde of zesde plaats: De Zwerfkei – Junior Kamer Meppel

Om de derde of vierde plaats: Reestmond – De Reest Waterpolo

Om de eerste of tweede plaats: SC Bartje  – Afslag Meppel

Eindstand:

  1. Afslag Meppel
  2. SC Bartje
  3. De Reest Waterpolo
  4. Reestmond
  5. De Zwerfkei
  6. De Reest Subpolo

De Fair Play Taart werd dit jaar uitgereikt aan Junior Kamer Meppel

Dankzij de medewerking van alle vrijwilligers, de scheidsrechters, het Rode Kruis en niet te vergeten de sportief spelende teams kunnen we terugkijken op een prima verlopen toernooi.

Carla Vonk (namens TC Zwerfkei)