Geslaagde 10 – kamp wedstrijd zwemmers MZ&PC de Reest in Meppel

Zaterdag 02-06-2018 werd door de zwemmers van MZ&PC de Reest een geslaagde 10 – kamp wedstrijd in Bad Hesselingen gezwommen.
Het publiek zag de enthousiaste – en zeer gemotiveerde – zwemmers de strijd met elkaar  aangaan, zeker bij de estafettes was dat spannend!

Bij deze wedstrijd kwamen de schoolslag en de borstcrawl/vrije slag aan bod.
Met de zwemmers werd voor hun race afgesproken hoe we het zouden gaan indelen en waar we op gingen letten. Bij de vrije slag hebben we de nadruk gelegd op de derde baan bij de 100 meters, deze moest voluit gezwommen worden. Voor vele buiten hun comfort zone, maar het leverde toch hele mooie resultaten op.
Daan en Ruben maakte er een hele spannende strijd van, ze tikten beide in dezelfde tijd aan, alleen de scheidsrechter zag Ruben net wat eerder aantikken.
Vera had als doel gesteld om op de 50 mtr vrije slag onder de 45 sec te gaan, en dat lukte uitstekend 42.43!
Deelname van onze jongste zwemster, Lois Dekker, was onzeker, ze had huiduitslag in de ochtend. In overleg met de trainers toch besloten om mee te doen. En met succes, ze ging naar huis met 2 keer goud: bij de 25 mtr vrije slag en 25 mtr schoolslag.
Erin wilde nu toch eindelijk een keer onder de 1.10 zwemmen op de 100 mtr vrije slag. Met een super 3de baan van haar 100 mtr tikte ze aan in 1.09.05, exact 1 sec sneller dan een paar weken geleden in Oosterwolde. Ze was dan ook heel diep gegaan.
De schoolslag is van velen niet hun favoriete slag. De nadruk hebben we gelegd op de lengte in de slag. Voor een ieder was duidelijk dat, als je tijdens de race “LANG” hoorde van de trainer, de slagen langer moesten. Maaike zag het op voorhand niet zitten, “ik kan geen schoolslag” is wat ze vertelde. Uiteindelijk tikte ze in een nieuw dik PR – met 10 sec verbetering – aan op de 100 mtr en werd ze eerste.

Als afsluiting stonden de estafettes voor de jongsten op het programma. Er stonden 3 gemengde teams van MZ&PC de Reest aan de start. Na een hele spannende race, met een luid aanmoedigend publiek op de laatste 50 mtr, wisten 2 van de 3 teams medailles te behalen.

Beste PR bij deze wedstrijd was voor  Luna Erkemij met een PR van 145%  op de 50 mtr vrije slag: 51.89! Super prestaties voor deze jonge zwemmer!

Onder begeleiding van de trainers en in een goede sfeer werd uitstekend gezwommen met de volgende medaille resultaten:

Individueel:
Goud: Daan van de Belt (100 mtr schoolslag), Lois Dekker (25 mtr vrije slag en 25 mtr schoolslag), Maaike Klijnstra (100 mtr schoolslag), Thijs Vos (50 mtr vrije slag), Fenna Westerneng (50 mtr vrije slag) en Ruben Westerneng (100 mtr vrije slag)
Zilver: Daan van de Belt (100 mtr vrije slag), Vera de Boer ((50 mtr vrije slag), Thijs Vos (50 mtr schoolslag), Fenna Westerneng (50 mtr schoolslag), Erin Zantinge (100 mtr vrije slag)
Brons: Rosalie Blauw (100 mtr vrije slag), Maaike Klijnstra (100 mtr vrije slag), Ruben Westerneng (100 mtr schoolslag)

Estafettes: 4 x 50 mtr vrije slag:
Goud: Ruben Westerneng, Dian Luijben, Naomi van Lunzen, Daan van de Belt
Brons: Nora van der Kamp, Rens de Boer, Fleur Scheerhoorn, Thijs Vos

Dank aan alle vrijwilligers die zich weer hebben ingezet om deze wedstrijd voor de zwemmers goed te laten verlopen!