Op zaterdag 14-10-2017 werd in Emmen de eerste wedstrijd van dit seizoen in het “junioren, jeugd, seniorencircuit” gezwommen. Willem Smit ging weer mee als official. Voor deze wedstrijden heeft de KNZB besloten dat de zwemmers met finales moeten leren omgaan. Dit betekent dat van de eerste vier programma’s bij deze wedstrijden na afloop finales worden gezwommen. Iedere wedstrijd zijn dat vier andere afstanden. Er zijn alleen medailles voor de finales, voor de overige afstanden helaas niet!

Vanuit MZ&PC de Reest werd deze keer deelgenomen door tien zwemmers en door hen werden tien PR’s gezwommen. Eén van de starts was iets té enthousiast en leverde helaas een diskwalificatie op wegens “bewegen voor het  startsignaal”, heel jammer want er werd een goede tijd gezwommen! Daarna ging het gelukkig met de starts wel goed en werd er uitstekend gezwommen. Op de 50 mtr schoolslag (voorronde) werd Jesper Mulder 3e, op de 100 mtr vrije slag (voorronde) werd Kim Hillen 3e en Pieter Oppewal werd 3e op de 50 mtr vrije slag (voorronde). Bij de overige afstanden dus geen medaille-uitreiking, maar er werden wel goede resultaten behaald door onze zwemmers: 1e plaats: Arjan Smit, 100 mtr rugslag: 1.04.91, en op 200 mtr wisselslag 2.28.22. 2e plaats: Jill Rumph, 100 mtr schoolslag:1.30.20; Kim Hillen, 200 mtr wisselslag: 2.51.37

Vier zwemmers plaatsten zich voor de finales van hun leeftijdscategorie:
Jesper Mulder op de 50 mtr schoolslag (met een PR van 121%).
Pieter Oppewal op de 50 mtr vrije slag.
Kim Hillen en Eline Groen op de 100 mtr vrije slag. Yulin Nota zwom een PR van 112 % op deze afstand, maar greep helaas net naast een finaleplaats.

De finalisten werden één voor één voorgesteld en kwamen onder muzikale begeleiding op en mochten daarna strijden om een mooie plaats in de finale. Onder luide aanmoedigingen werden deze finales gezwommen en het leverde voor onze zwemmers een zilveren medaille op voor Jesper Mulder, 50 mtr schoolslag in 41.47 en voor Kim Hillen een bronzen medaille op 100 mtr vrije slag in 108.56. Een mooie uitslag voor onze zwemmers!