Door Edwin Drogt:

Op zondag 17 April, het leek wel een zomerdag, moest heren 2 van De Reest afreizen naar Delfzijl.
Deze wedstrijd was belangrijk om punten zien te krijgen voor het behoud in 4e klasse bond.
Voor de wedstrijd was er overlegd om flink ons best te doen aangezien de vorige uitslag tegen Eemsrobben 2 niet zo best was waren de heren er op gefocust flink hun best te gaan doen.

De eerste periode begon het niet zoals overlegd. In mum van tijd scoorde Eemsrobben gelijk de 1-0. Even later wist er een 5 meter versierd te worden waardoor De Reest op 1-1 kwam, Bob schoot de bal genadeloos in het doel.
Naar de 1-1 dacht De Reest er al te zijn maar Eemsrobben wist heel snel van 1-1 gelijk spel naar een 4-1 voorsprong te komen.
Rutger Verhoeff Lag de eerste periode op doel en zag het niet meer zitten. Toen heeft Erik Nonhebel besloten Rutger te wisselen voor bob.

De 2e periode kwam De Reest terug dankzij treffers van Wouter en Roelof en toen stonden we al snel op een 4-3 dus een achterstand was ingelopen. Deze periode kwam Eemsrobben ook nog met een doelpunt waardoor de achterstand weer groter werd. Een mooie inzwemmende actie van Arnold werd nog beloond met een doelpunt. Maar weer kregen De Reest antwoord terug met een doelpunt. De rust stand was 6-4.

De 3e periode leek een polo wedstrijd meer op een zwemwedstrijd. De Reest begon te bewegen waardoor Eemsrobben moe begon te worden. Maar al het bewegen leverde maar 1 doelpunt op die werd gescoor door Rutger Verhoeff, In de rust werd er besproken wat we gingen doen en kwamen er op uit we geven 110% en moeten gaan winnen.

De 4e periode was dus van belang voor een overwinning van De Reest. Maar De Reest had beter de rust van de 4e periode niet moeten hebben door een aanvallende fout kwam Eemsrobben weer in de aanval en wist te scoren. Nu had De Reest 2punten achterstand en wou toch winnen dus moesten ze alles gaan geven. Door dat er veel werd bewogen kwam er een 5meter die werd genomen door Roelof, en die schoot hem er in alsof de bal niet heel mocht blijven.
vanaf dit moment begon De Reest weer te zwemmen en Peter maakte tot iedereens blijschap de 7-7. 1minuut voor tijd wist Wouter nog met een tover bal de 7-8 te maken dus toen was het feest we stonden eindelijk voor.
Toen De Reest weer in bal bezit kwam nam Erik een time out. Zijn laatste wedstrijd die hij met dit team heeft wou hij uitspelen en we kregen de opdracht speel je eigen spel en zorg dat Eemsrobben niet scoord. Dit was gelukt en Heren2 was blij want ze hadden gewonnen de 5e ongeslagen op reeks.