Binnen 1.18 al 3-0 achter. De Reest 2 had de start anders bedacht: een goede dekking eigen helft moest voorkomen dat er kansen kwamen. Vrolijke Barend dacht nog aan zijn meisjes die 6-6 speelden en zijn kleine man thuis die hij toch goed had ondergebracht bij zijn schoonzus. Later kwam de scherpte. Het was verder wel de periode van Aspirant Goochelvriend Benjamin Jaspers die zo maar drie keer in een paar minuten de stand bijna gelijk trok: 4-3. Schattig gezicht die acties van onze Benjamin.

De Reest 2 maakte in de tweede periode een hoop goed. Eerst was het Goochelvriend Marnix die 4-4 maakte en later nog één, Rustige Rutger leverde twee mooie schoten af, en zo kwam de Reest 2 op voorsprong. Diepligger Nokia bleef hangen maar dat betekent wel vrij voor doel na onderschepping achterin: 6-8. De lastige nummer 10 van Ritolala scoorde te makkelijk naar 8-8 en wist nogmaals drie keer te scoren. De Reest 2 rekende zo mis. Te veel ruimte weggeven, te veel balverlies in de aanval betekende dat het steeds weer vechten was om de voorsprong te houden. Uiteindelijk was het Leo Hondsrug die de beslissende tik uitdeelde nadat de brave Diepligger Nokia toch wegens vermeend misbaar met een UMV naar de kant moest: 12-10 eindstand.

Het was een pot waar meer in had gezeten. Verdedigend meer alert, aanvallend meer rust had de wedstrijd anders kunnen laten verlopen. Het moet gezegd worden dat de Reest niet er op gerekend had dat de Ritolala mannen zo stevig over het hele veld de Reest uit dekte. Zeer moeizaam verliep de opbouw, en zoals gezegd daardoor te veel balverlies. Goochelvriend Owen, met een klein schrammetje, Onze Voorman en ook Uw Libero hadden het zwaar. Positief was de opkomst, ditmaal drie wissels dat is wel eens anders geweest.

Heren, een goede winterstop gewenst, tot in Heerenveen!